Covid-19 Apple'ı da vurdu!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını Apple'ın ocak-mart gelir beklentisini de vurdu.

EKONOMİ 18.02.2020, 08:35 18.02.2020, 14:01
Covid-19 Apple'ı da vurdu!

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Amerikan devi Apple, ocak-mart dönemine ilişkin gelir beklentisini yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle tutturamayacağını ilan etti.

Amerikan teknoloji şirketi Apple'dan yapılan açıklamada, Çin'deki üretimin devam etmeye başladığı fakat normal şartlara göre beklenenden çok daha yavaş bir geri dönüş alındığı vurgulandı.

Apple şirketinden yapılan açıklamada, Çin'deki üretim ve talebin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından etkilenmesi dolayısıyla şirketin ocak-mart dönemine ilişkin gelir tahminlerinin tutturulmasının beklenmediği bildirildi.

Açıklamada, dünya genelinde iPhone tedariğinin geçici olarak kısıtlanacağına ve yavaşlayacağına vurgu yapılarak, söz konusu tedarik sıkıntısının şirketin gelirlerini de doğal olarak olumsuz etkileyeceği kaydedildi.

Çin'de Apple'ın ürünlerine yönelik talebin de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından etkileneceğinin altı çizilen açıklamada, Çin'deki Apple mağazalarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla kapandığı, açık mağazaların ise sınırlı saatlerde çalıştığı ve müşteri trafiğinin çok düşük olduğu belirtildi.

Apple, 2020 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını 28 Ocak'ta duyurmuştu.

Bilançosunda ekim-aralık dönemini birinci çeyrek olarak kabul eden şirket, söz konusu dönemde 91,8 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı.

Apple, ocak-mart döneminde ise 63 milyar ile 67 milyar dolar arasında gelir elde etmeyi beklediğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)