Çeyrek altında güncel fiyatlar (4 Ağustos 2022)

Enflasyonun açıklanmasının ardından birçok kişi altın fiyatlarını merak ediyor. Peki, çeyrek altın 4 Ağustos 2022 fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

EKONOMİ 04.08.2022, 10:32 04.08.2022, 16:18
Çeyrek altında güncel fiyatlar (4 Ağustos 2022)

Yaz döneminde girilmesi ile beraber düğün sezonları da açıldı. Birçok kişi hem yatırım hem de hediyelik olarak almak istediği altınların fiyatını günlük olarak kontrol ediyor. Geçtiğimiz gün enflasyon oranının açıklanması ile birlikte piyasaların ne şekilde etkilendiği de diğer bir merak konusu oldu. Peki, 4 Ağustos 2022 altın fiyatları ne kadar oldu?

4 Ağustos 2022 altın fiyatları

Spot piyasada altının ons fiyatı 1770 dolar seviyesinde görüntü sağlıyor.

İç piyasada ise gram altın 1022 lira,

Çeyrek altın 1674 lira,

Cumhuriyet altını ise 6 bin 889 liradan alıcı buluyor.

Altında FED etkisi

ABD Hazine borsasında meydana gelen gerileme sonrasında altın destek görerek artıya geçerken, temkinli davranan yatırımcılar FED'in faiz siyasetine yönelik ipuçları adına yarın duyurulacak ABD tarım dışı istihdam bilgilerini takip edecek.

Geçtiğimiz hafta açıklamada bulunan FED Başkanı Jerome Powell, eylül ayı için yüksek oranda faiz yükseltimi yapılmasına işaret etmişti. Dün açıklama yapan FED idaresi de enflasyonun kontrol altına alınabilmesi adına sıkılaşmasının gerekliliğine vurgu yapmıştı.

Yatırımcılar tarafından yapılan eylül görüşmesinde FED'in 50 taban puan faiz yükseltimi yapacağına yüzde 58.5 olanak verirken 75 taban puan yükseltimi için yüzde 41,5 olasılık veriyorlar.

Çeyrek altın kaç gramdır?

Altınlar gramlarına göre değerlendirilir. Çeyrek altın ise 22 ayar ve 18 mm kalınlığındadır. Çeyrek altının ağırlığı ise 1,75 gramdır. Bir çeyrek altında bulunan has altın ağırlık 1,635 gram şeklinde hesaplanmıştır.

Kulplu çeyrek altın ve kulpsuz arasındaki fark nedir?

Çeyrek altın gerek ziynet eşyası, gerek yatırım, gerek hediyelik bir araç şeklinde kullanılmaktadır. Hediyelik olarak değerlendirilen çeyrek altınlar kulplu şekilde satılır. Yatırım yapmayı düşünerek satın alım yapanlarda altınlar kulpsuz olarak satılmaktadır. Has altın çeyrek altının kulplarında bulunmaz. Çeyrek altınlara takılan kulplar altından yapılmamaktadır.

Yorumlar (0)