Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı! Tek hane için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odası 60'ıncı Kuruluş Yılı Ödülleri programı kapsamında düzenlenen iftar programında ekonomi hakkında bilgiler paylaştı. Türkiye'nin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme sağladığını belirten Yılmaz, tek haneli rakamlar için de tarih verdi.

EKONOMİ 19.03.2024, 01:30 19.03.2024, 20:00 Buse Önder
Cevdet Yılmaz'dan enflasyon mesajı! Tek hane için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Amasya'daki bir programın ardından Ankara'da gerçekleştirilen Ankara Sanayi Odası 60'ıncı Kuruluş Yılı Ödülleri programı kapsamında düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Programda Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok da yer aldı.

Yılmaz, programda yaptığı konuşmada 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni anarak başladı ve Ortadoğu'da yaşanan olayları "barbarlık" olarak nitelendirdi.

2023 yılında 4,5 oranında büyüme

Konuşmasında ekonomik konulara da değinen Yılmaz, merkez bankalarının enflasyonu düşürmek için sıkı para politikası uygulamaya devam ettiğini belirtti. İmalat sanayinin gelişmiş ülkelerde zayıf durumda olduğunu ancak hizmetler sektörünün hafif bir toparlanma içinde olduğunu dile getiren Yılmaz, Türkiye'de ise belirsizliği azaltıcı politikaların hayata geçirildiğini vurguladı.

Yılmaz, Türkiye'nin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme sağladığını ve dünya ekonomisine kıyasla daha üstün bir performans sergilediğini ifade etti. Sanayi sektörünün Türkiye'nin önemli bir merkezi haline geldiğini belirterek, sanayi ve imalat sektörünün büyüme performansının genel büyüme performansının üstünde olduğunu dile getirdi.

‘2026 yılında tek haneli rakamlara döneceğiz’

Enflasyonla mücadelede kararlılıkla devam ettiklerini vurgulayan Yılmaz, enflasyonun azalmaya başladığını ve 2026 yılında tek haneli rakamlara geri döneceğini öngördüklerini açıkladı. İhracat ve cari açık konularına da değinen Yılmaz, Türkiye'nin ihracatının arttığını ve cari açığın düştüğünü belirtti.

İşsizlik oranlarının da düşmeye devam ettiğini dile getiren Yılmaz, istihdam oranının yüzde 49'a çıktığını ve kadın istihdamının da önemli ölçüde arttığını ifade etti. Türkiye'nin ekonomik hedeflerine değinen Yılmaz, istihdam artışı, cari işlemler açığının düşürülmesi, enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi ve kişi başına düşen milli gelirin artırılması gibi hedefler belirlediklerini söyledi.

Yorumlar (0)