Çalışan annelere müjde: 300 avro verilecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan annelere verilen eğitimli bakıcı desteğin 200 avrodan 300 avroya çıkarıldığını açıkladı.

EKONOMİ 26.07.2020, 12:10
Çalışan annelere müjde: 300 avro verilecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan annelere verilen eğitimli bakıcı desteğinin bu sene aylık 200 avrodan 300 avroya yükseltildiğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Avrupa Birliği ile ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından İstanbul, Ankara ve İzmir'de uygulamaya konulan "Eğitimli Çocuk Bakıcıların Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" çerçevesinde desteklerin devam ettiğini bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışan annelere verilen eğitimli bakıcı desteğinin bu yıl aylık 200 avrodan 300 avroya yükseltildiğini kaydederek, desteklerin kademeli olarak artırılacağını ve 2021 yılında 325 avro, 2022 yılında da 350 avroya yükseltileceğini dile getirdi.

2019 yılında "Sigortalı çalış, sigortalı eğitimli bakıcı çalıştır" sloganı ile start verilen projeden hâlihazırda 0-24 aylık çocuğu olan 4/a statüsünde sigortalı çalışan anneler yararlanabiliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Eğitimli Çocuk Bakıcıların Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nden yararlanmak isteyen annelerin internet üzerinden başvurusunu gerçekleştirebileceğini belirtti.

"Eğitimli Çocuk Bakıcıların Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"ne başvuru yapmak isteyen anneler e-devlet şifrelerini kullanarak, "www.sgkegitimlibakici.org" veya "www.sgk.gov.tr" internet adreslerinden başvurularını tamamlayabilecek.

Yorumlar (0)