Brent petrolde büyük düşüş! Benzin ve motorine indirim müjdesi!

Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili olan brent petrol, haftanın ilk gününde de düşüşe devam etti. Bu gelişmenin ardından başta benzin ve mazot (motorin) fiyatı olmak üzere akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi ortaya çıkmıştı. Hafta içinde motorin ve benzin fiyatları için indirim yapılacağı öğrenildi. Öte yandan indirim miktarının 1 lira 50 kuruş olacağı öne sürüldü. Peki 26 Eylül Pazartesi İzmir, Ankara ve İstanbul'da benzin ve motorin fiyatı ne kadar, kaç TL? İndirim mi gelecek? İşte detaylar...

EKONOMİ 26.09.2022, 10:14 26.09.2022, 16:37
Brent petrolde büyük düşüş! Benzin ve motorine indirim müjdesi!

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde petrol fiyatları yüzde 5 düşerek 9 ayın en düşük seviyesine indi. Brent petrol 90, ham petrol 80 doların altına düştü. Salgın sonrası ise en sert satış dönemi yaşanırken, petroldeki dalgalanma ile birlikte hareket eden akaryakıt fiyatları için indirim yapılacağı iddia edildi. Peki, benzin fiyatı ne kadar? Motorin kaç TL? İşte 26 Eylül 2022 Pazartesi günü güncel benzin ve mazot fiyatı…

Dolar zirveyi gördü, petrol düşüşe geçti

Küresel piyasaların resesyon ihtimalini güçlü görmesi ve merkez bankalarının faiz artışına gitmeleri petroldeki baskıyı artırdı. Piyasalar başta Avrupa olmak üzere dünya ekonomisinde yavaşlama bekliyor. Avrupa Merkez Bankası (ECB), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve ABD Merkez Bankası (FED) gibi büyük merkez bankalarının agresif faiz artışına gitmelerinin büyümeyi zorlayacağı, buna bağlı olarak azalan üretim ve ekonomik faaliyetler sebebiyle petrol tüketiminin de düşeceği yönündeki beklenti fiyatları baskıladı.

Gerileme sürüyor

Bu gelişmelerle birlikte dolar varlıklarda son 20 senenin zirvesi bir defa daha yenilendi. Faizler 15 yılın en yüksek düzeyine çıktı. Dolar baskısıyla petroldeki satış da arttı. Haftanın ilk gününde petrol fiyatlarındaki gerileme devam etti. Ham petrol 78,26 dolardan işlem görmeye devam ederken, brent petrol ise 84,50 dolardan işlem görüyor.

Motorin ve benzinde indirim

Petroldeki düşüşün ardından milyonlarca araç kullanıcısı akaryakıt indirimine odaklandı. Geçtiğimiz günlerde petroldeki düşüşün ardından motorin fiyatları için 1,76 TL'lik indirim gelmişti. Bu hafta içinde piyasa yetkilileri, motorin ve benzine 1,5 TL indirimin geleceğini tahmin ediyor. 

İstanbul'da benzin, motorin ve LPG fiyatları

Motorin: 23,06 TL

Benzin: 19,23 TL

LPG: 10,62

İzmir'de benzin, motorin ve LPG fiyatları

Motorin: 23,21 TL

Benzin: 19,34 TL

LPG: 10,74 TL

Ankara'da benzin, motorin ve LPG fiyatları

Motorin: 23,20 TL

Benzin: 19,34 TL

LPG: 10,94 TL

Yorumlar (0)