Başpiskopostan skandal ‘Kıbrıs’ sözleri

New York’taki bir organizasyona yazılı mesaj gönderen Amerika Birleşik Devletleri Başpiskoposu Elpidophoros Lambriniadis, Türk askerinin Kıbrıs adasından ‘derhal’ çekilmesi gerektiğini belirtti. 

DÜNYA 26.09.2022, 10:25 27.09.2022, 13:24
Başpiskopostan skandal ‘Kıbrıs’ sözleri

Amerika Birleşik Devletleri Başpiskoposu Elpidophoros Lambriniadis, New York’ta gerçekleştirilen Kıbrıs Amerikan Örgütleri Federasyonu’nun programına yazılı mesaj gönderdi. Lambriniadis’in mesajında, Kıbrıs adasındaki Türk askerinin varlığına ilişkin skandal ifadeler yer aldı. Kıbrıs’ın birliği için mücadele edeceklerini ifade eden Lambriniadis, Türk askerinin adadan derhal çekilmesi gerektiğini savundu.

“Türk askeri derhal adadan çekilmeli ve ülkesine dönmelidir”

Lambriniadis tarafından kaleme alınan mesajda, “Kıbrıs’ımızın birliği ve kurtuluşu için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Daha müreffeh ve huzurlu bir Kıbrıs hedefimize ulaşana kadar yolumuzdan geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı. Adadaki Türk askerinin varlığını, ‘işgal’ olarak tanımlayan Lambriniadis, “Türk askeri derhal adadan çekilmeli ve ülkesine dönmelidir. Adada yıllardır devam eden bu huzursuzluk son bulmalıdır” diyerek skandal görüşlerini savundu. 

Geçmişte de Türkiye’yi hedef alan açıklamalar yapmıştı

Daha önce de konuya ilişkin benzer açıklamalarda bulunan ABD Başpiskoposu Lambriniadis, “Türkiye, bölgede saldırgan bir tutum sergiliyor. Türkiye’nin hem Kıbrıs adası hem de Yunanistan’a yönelik bu tür girişimlerini endişeyle takip ediyoruz. Türkiye bir an önce bölge genelindeki bu saldırgan politikalarını sonlandırmalıdır” demişti. 

Yorumlar (0)