Borsada bugün de ‘yukarı adım kuralı’ uygulanacak

Borsa İstanbul, düne özel yeni hamle gerçekleştirilen açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının bugün de uygulanacağı açıklandı.

EKONOMİ 24.03.2021, 10:14 24.03.2021, 12:41
Borsada bugün de ‘yukarı adım kuralı’ uygulanacak

Borsa İstanbul, tarafından yapılan açıklamada, ilgili işlemin sermaye piyasası aracının son olarak gerçekleşen işlem fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden yapılacağı açıklandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yaptığı açıklamada Borsa İstanbul, ilgili satıştaki aracın son olarak gerçekleşen fiyatın, önceki işlemde gerçekleşen fiyattan yüksek olması durumunda, açığa satış işleminin en son gerçekleşen fiyat düzeyinden de yapılabileceği açıklandı.

Açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı

Açıklamada, aynı gün içinde yapılan alımların ve kapatılan satışların da açığa satış işlemi kapsamında olduğu vurgulanırken, yatırım kuruluşlarının bu çerçevede gerçekleştirilen satışlarda ‘açığa satış seçeneğini’ işaretlenmeleri konusuna özen göstermeleri vurgusu yapıldı.

Hafta sonu gerçekleşen Merkez Bankası değişikliği nedeniyle, Borsa İstanbul’da haftanın ilk gününden itibaren önlemler alınmaya devam ederken, dün ve bugün ‘açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralı’ uygulanıyor.

Yorumlar (0)