Bitcoin (BTC) kaç dolar oldu? Altcoinlerin son durumu

Kripto yatırımcıları, FED'in açıkladığı faiz verilerinin ardından piyasasın yönünü merak ediyor. Peki Bitcoin (BTC) kaç dolar oldu? Ethereum (ETH) kaç dolar? Altcoinlerin son durumu nasıl? İşte 11 Ağustos 2022 itibarıyla kripto piyasasının genel görünümü...

EKONOMİ 11.08.2022, 12:42 Hakan Öksüz
Bitcoin (BTC) kaç dolar oldu? Altcoinlerin son durumu

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından açıklanan enflasyon verilerinin, kripto piyasası üzerinde yaratacağı etki merak ediliyordu. 2021 yılının Kasım ayında zirve yapan kripto piyasası, aylar boyunca düşüşünü sürdürdü ve uzun süreli bir ayı piyasasının yaşanmasına sebep oldu. Kripto dünyasının amiral gemisi Bitcoin (BTC), küresel piyasalardaki kararsızlığın da etkisiyle son aylarda 17-24 bin dolar aralığında akümüle oldu. 

Bitcoin (BTC) kaç dolar oldu?

Kripto yatırımcıları, Bitcoin ve altcoinlerin son durumu ile ilgili araştırmalar yapıyor? Peki Bitcoin (BTC) kaç dolar oldu? 11 Ağustos 2022 itibarıyla Bitcoin (BTC), 24 bin 500 dolar civarından işlem görüyor. Önceki günlerde yeniden 22 bin dolar bandına inen Bitcoin, FED'in faizle ilgili açıklamasının ardından tırmanışa geçti. Analistlere göre en kritik direnç seviyelerinden biri üzerinde akümüle olan Bitcoin, bu bandı kırması halinde 26 bin 500 dolar civarına kadar yükselebilir.

Ethereum (ETH) kaç dolar?

Kripto piyasasının en büyük ikinci varlığı olan Ethereum (ETH), piyasanın yönünü yukarı çevirmesiyle birlikte yükselişe geçti. Peki Ethereum (ETH) kaç dolar? 11 Ağustos 2022 itibarıyla Ethereum (ETH), 1880 dolar civarından işlem görüyor. Haziran ayında 900 dolar bandına kadar inen ETH, o seviyelerden alım yapan yatırımcıların parasını ikiye katlamış oldu.

Altcoinlerin son durumu

Altcoinlerin son durumu merak ediliyor. Kripto piyasasına ilişkin verilerin yer aldığı Coingecko sitesine göre marketin en büyük varlıklarından olan Binance Coin (BNB), 24 saat içinde yüzde 3,3 yükselerek 330 dolar bandına çıktı. Son bir gün içinde yüzde 5 değer kazanan Ripple (XRP), 0,38 dolardan işlem görüyor. Elon Musk'ın gözdesi Dogecoin (DOGE), yüzde 4,8'lik yükselişle 0,07 dolar civarına çıktı. Marketin en büyük voinlerinden olan Cardano (ADA) ise 0,53 dolardan fiyatlanıyor.

Yorumlar (0)