BioNTech şirketinin hisse değeri 100 milyar doları aştı 

Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin CEO’su olduğu BioNTech şirketi, New York Borsası’nda 100 milyar doların üzerinde işlem görmeye başladı. 

EKONOMİ 07.08.2021, 12:20 08.08.2021, 12:10
BioNTech şirketinin hisse değeri 100 milyar doları aştı 

Almanya’da yaşayan Türk profesörler Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından geliştirilen ve Covid-19'a karşı ilk etkili aşı olan BioNTech-Pfizer aşısının değeri hızlı şekilde katlanıyor. Mainz merkezli BioNTech şirketi tarafından geliştirilen yeni nesil koronavirüs aşısı, ABD İlaç Kurumu (FDA) tarafından onaylanmasının ardından New York Borsası’nda işlem görmeye başladı. Hisseler zaman zaman Yüzde 25 değer kazandı.  



100 milyar doların üzerinde işlem görüyor 

Nasdaq’ta işlem gören şirket hisseleri, Ekim 2019’da borsaya giriş yaptığında 15 dolar civarındaydı; şimdi ise 100 milyar doların üzerinde. Aktüel olarak 340 Euro civarında işlem gören hisselerin, mRNA aşıları piyasaya sürüldükten sonra daha da yükseleceği düşünülüyor. 



Şirket, bilançosunu açıklayacak 

BioNTech şirketi, gelecek hafta bilançosunu açıklayacağını bildirdi. Şirketin, mRNA donanımlı aşı teknolojisine ilerleyen senelerde daha fazla ağırlık vereceği ve yalnızca virüse karşı değil kansere karşı da ilaç geliştireceği tahmin ediliyor. 

Yorumlar (0)