Antalya’daki yangın söndürme çalışmalarına sağanak yağmur da katıldı 

Yaklaşık 10 gündür orman yangınlarının sürdüğü şehirde kent merkezinde sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağış, ilçelere doğru yayılmayı sürdürüyor. 

YAŞAM 07.08.2021, 12:55 08.08.2021, 12:10
Antalya’daki yangın söndürme çalışmalarına sağanak yağmur da katıldı 

Bir haftadan uzun süredir orman yangınları ile mücadele eden, bir yandın bitmeden diğerinin başladığı Antalya’da yangın söndürme çalışmalarına yağmur da destek veriyor. Dün akşam saatlerinde sıcaklığın yaklaşık 10 derece düşmesiyle birlikte başlayan sağanak yağış, bu sabah saatlerinde şiddetini artırdı. 



Yağış zor anlar yaşatsa da herkes durumdan memnun 

Kent merkezinde devam eden sağanak yağış, ilçelere doğru yayılmaya başladı. Birçok vatandaş yağmura hazırlıksız yakalandığı için kapalı alanlara sığınırken bazı iş yerleri ve evler de su basma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Yağmurlukları ile yürüyüş yapan turistler kadar suyun iş yerlerine girmesini engellemeye çalışan esnaf da dikkat çekti. Fakat yağmurun getirdiği tüm olumsuzluklara karşın vatandaş, yangınların dineceğini umarak yağmuru mutlulukla karşıladı. 







Sıcaklık artacak, yağmur dinecek 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bugün akşam saatlerine kadar etkili olacak sağanak yağış yerini yarından itibaren kızgın güneşe bırakacak. Yarın öğle saatleriyle birlikte sıcaklıklar, mevsim normallerinin üzerine çıkarken bir süre daha yağış görülmeyecek. 



Yorumlar (0)