Bayram öncesi sürücülere müjde: Akaryakıtta indirim!

Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kala araç sürücülerine akaryakıt müjdesi geldi. Brent petrolün fiyatının 102 doların altına kadar gerilemesi sonrasında akaryakıt fiyatlarına indirim yolu göründü. Sektöre yakın kaynaklardan alınan bilgilerde, motorin litre fiyatında 1 TL indirim yapılacağı ifade edildi.

EKONOMİ 26.04.2022, 15:01 27.04.2022, 09:10
Bayram öncesi sürücülere müjde: Akaryakıtta indirim!

Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik sürerken, motorin fiyatları için indirim müjdesi geldi. Şu an İstanbul’da benzin fiyatı 19,01 liradan satılırken, motorin ise 22,06 TL’den satılıyor. 

Motorine indirim müjdesi 

Brent petrol fiyatının 102 dolara inmesi sonrasında araç sürücülerinin benzin ve motorin fiyatları konusunda bir indirim beklentisi oluştu. Bu sebeple bayram öncesi LPG, benzin ve motorin fiyatlarında indirim olup olmayacağı merak ediliyordu. 

Sektöre yakın kaynakların iddiasına göre, çarşamba gecesinden itibaren geçerli olmak üzere akaryakıt fiyatlarında indirime gidileceği öğrenildi. Akaryakıtta indirim şuan için motorin fiyatları için görünüyor. Sektör temsilcilerinin ve yetkililerinin aktardığı bilgiye göre, 22 liranın üzerinde fiyata satılan motorin için çarşamba gece yarısından sonra 1 TL indirim gelecek.

İstanbul’da motorin 21 TL’ye inecek

Söz konusu indirim kararının ardından İstanbul’daki akaryakıt fiyatlarında motorin fiyatı 21 lira seviyelerinde işlem görecek. 

Şu an motorinin litre fiyatı, Ankara’da 22,14 TL’den, İzmir’de 22,15 TL’den, Bursa’da 22,11’TL’den Antalya’da ise 22,28 TL’den işlem görüyor.

Akaryakıt fiyatları konusunda son indirim tutarı o günkü piyasa koşullarına göre belirleniyor.

Yorumlar (0)