Bakan Yanık evde bakım yardımı ödemelerinin tarihini açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, engelli vatandaşlar ile ailelerine ekonomik destek amacıyla verilen evde bakım ödemelerinin Ramazan Bayramı’ndan önce ödeneceğini duyurdu.

EKONOMİ 10.05.2021, 10:30 11.05.2021, 07:56
Bakan Yanık evde bakım yardımı ödemelerinin tarihini açıkladı

Evde bakım ödemeleri tarihinin, Ramazan Bayramı öncesinde ailelere destek olmak için öne çekildiği açıklandı.

Ödemeler bugün başlayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine destek olmanın ilk hedefleri olduğunu ifade etti.

Yanık, sosyal hizmet modellerini tasarlarken aile birliğine öncelik verdiklerini belirten Yanık, evde bakım ödemelerinin bayrama denk geldiğini ve bayram öncesinde ailelere destek olmak için ödeme tarihlerinin öne çekildiğini açıkladı. Yanık, evde bakım ödemelerinin bugün yapılacağını duyurdu.

536 bin kişi faydalanacak

536 bin kişinin evde bakım ödemelerinden yararlanacağına dikkat çeken Bakan Yanık Yanık, bu çerçevede mayıs ayı içerisinde 888,5 milyon TL ödeme yapılacağını ifade etti ve şunları söyledi:

“Engelli vatandaşlarımızın ve onlara yardımcı olan ailelerinin Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor, 10-16 Mayıs Engelliler haftasının da ‘Erişebilir Türkiye, Engelsiz Yaşam’ için vesile olmasını temenni ediyorum.”

Yorumlar (0)