1 günde 1 milyon Japon, aşı olacak

Japonlar bina inşalarında kırdıkları rekoru şimdide koronavirüs aşısında deneyecek.

DÜNYA 10.05.2021, 10:29 11.05.2021, 07:57
1 günde 1 milyon Japon, aşı olacak

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, 16 yaş üzeri vatandaşlar için günde 1 milyon doz aşı uygulamayı hedeflediklerini söyledi.

Hedef, aşılamayı üç katına çıkarmak

Ülkedeki koronavirüs tedbirlerini sıkılaştıran ve alınan tedbirlerden taviz vermeyen Japonya hükümeti, aşı kampanyasını 3 katına çıkararak kısa süre içerisinde hem tüm vatandaşlarını aşılamak hem de salgının ülkedeki yayılımını en az aza indirmek istiyor.

Ülkesinde bir basın açıklaması yapan Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, yeni planlamalarının salgını daha fazla kontrol altına almak maksadıyla 1 günde 1 milyon doz aşı uygulaması olduğunu duyurdu.

1 günde 1 milyon doz aşı oranıyla birlikte Japonya'da yaşayan 16 yaş üstü her vatandaşın, aşının iki dozunu ise sonraki yedi ay içinde yaptıracağı öngörülüyor.

Ülke nüfusunun yüzde 2’si aşılandı

Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre, bugüne dek ülke genelinde en az bir doz aşı yaptıran insan sayısı 3 milyonu geçmiş durumda. Bu oran ise toplam nüfusun yaklaşık olarak yüzde 2'sine denk geliyor.

Şubat ayı içinde Pfizer aşısının kullanımına onay veren bakanlığın bu ay içinde de Moderna aşısına onay vermesi bekleniyor.

Yorumlar (0)