Bakan Nureddin Nebati'den asgari ücret mesajı

Nureddin Nebati, Meclis'teki bütçe görüşmeleri esnasında konuşma yaptı. Asgari ücrete ilişkin de konuşan Bakan Nebati, "Beklentileri karşılayacak oranda bir artış planlıyoruz." sözlerini sarf etti.

EKONOMİ 09.12.2021, 20:24
Bakan Nureddin Nebati'den asgari ücret mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde konuşma yaptı.

"Doğal gaz maliyetinin büyük kısmını üstleniyoruz"

Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

"İhracatımız çok iyi bir ivmeyle ilerliyor. Ülkemiz bu sene de dünya ülkelerinden pozitif ayrışıyor olacak. Rekabet kuvveti yüksek sektörlere destek vereceğiz. Pandeminin yıkıcı etkisini telafi eden bir ülke olduk. Yükselen maliyet enflasyonunun vatandaşlarımıza sınırlı oranda yansıması amacıyla önemli bir kısmını sırtlıyoruz. Maliyetleri vatandaşlarımıza sınırlı olarak yansıtıyoruz. Doğal gaz maliyetinin yüzde 75'ini devlet olarak üstleniyor.

Bu senenin sonu itibarıyla cari açığın milli geril üzerindeki oranının yüzde 2,6’nın altında olmasını bekliyoruz. Sene sonunda Allah'ın izniyle müjdeli haberi paylaşacağız.

Enflasyonla mücadele hususunda önümüzdeki dönemde de maliye ve para politikalarının kuvvetli eşgüdümü ile hizmet ve mal piyasalarında verimlilik ve rekabeti yükseltecek yapısal tedbirleri uygulamaya koyacak, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşük düzeylere indireceğiz.

Asgari ücret ne kadar olacak?

2022 senesi için beklentileri karşılayan bir yükseliş yapmayı planlamaktayız. İşçi kardeşlerimizin içi rahat olsun. Nasıl ki her sene enflasyonun üzerinde asgari ücret açıkladıysak şimdi de işçimizin yanında olacağız. 

Bütçe açığının yüzde 3,5 seviyesinin de altında olacağını öngörüyoruz. İlerleyen dönemde maliye politikamızı seçici, odaklı ve şeffaf olarak sürdüreceğiz. 2022 yılı bütçemizi de tamamen bu anlayışla hazırlayarak yüce TBMM'ye sunduk.

Vergi tahsilatında etkinliği yükseltecek ve kayıt dışılıkla mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Salgın sürecinde vergi borçlarının yapılandırılmasını sağladık. Çiftçimizi desteklemek amacıyla gelir vergisini kaldırdık. Bu ayın ikinci yarısı itibarıyla kuraklıktan zarar gören üreticimize toplam 2,6 milyar lira kuraklık desteği ödemesi gerçekleştireceğiz."

Yorumlar (0)