Bakan Nebati’den “salgında ekonomi” değerlendirmesi: Son 50 yılın en hızlısı

Faiz, büyüme, enflasyon ile ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Salgının ardından güçlü bir şekilde büyüme gösteren ülkelerden olmaya devam ediyoruz." dedi.

EKONOMİ 01.12.2022, 14:56
Bakan Nebati’den “salgında ekonomi” değerlendirmesi: Son 50 yılın en hızlısı

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliğince gerçekleştirilen 6. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'ne katılım sağlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, burada ekonomi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Koronavirüs salgınında en güçlü büyüme gösteren ülkeler arasındayız”

Sermaye piyasaları adına artık geleneksel bir özellik elde edilen kongrede açıklamalar yapan Nurettin Nebati, söz konusu etkinliğin sektörün en büyük etkinliği durumuna ulaştığını ve çok geniş bir alanda bütün paydaşları topladığını ifade etti.

Nureddin Nebati, hem küresel boyutta meydana gelen sancılı süreçlere şahit olurken, hem de çok kritik paradigma değişimlerine tanık olduklarını dile getirerek, dünyada görülen salgınla beraber yaşanan değişimlerden söz etti.

Aldıkları önlemlerle birlikte bütün dünya olumsuz durumlarla çabalarken, geçtiğimiz sene yüzde 11,4 ile son 50 senenin en hızlı büyümesini elde ettiklerini söyleyen Nebati, "2022 senesinin ilk 9 aylık zamanında da yüzde 6,2'lik kuvvetli bir büyümeyi gördük. Bu şekilde koronavirüs salgının ardından güçlü büyüme gösteren ülkeler içerisinde olmayı sürdürüyoruz." dedi.

“Tüm dünya resesyona sürüklenmiştir”

Meydana gelen zorlu süreçte bütün dünyada enflasyon miktarının yüksek düzeylere geldiğini aktaran Nebati, "Peş peşe uygulanan faiz yükselişleri şu an dünyayı resesyona doğru itmiştir. Fakat biz bu sür içerisinde kararlılık ile gerçekleştirdiğimiz Türkiye Ekonomi Modelimizle üretim ve yatırımdan taviz vermeden, ihracat ve istihdamda artışlar yaparak doğru yolda ilerlemeye devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)