Bakan Nebati enflasyon için tarih verdi

Nureddin Nebati, "Aralık 2022'de olağanüstü bir durum yaşanmazsa petrol fiyatlarının da düşmesiyle, baz etkisiyle enflasyon düşüş seyrine girecek." dedi.

EKONOMİ 04.08.2022, 01:00
Bakan Nebati enflasyon için tarih verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, katıldığı bir televizyon programında, gündeme dair açıklamalar yaptı.

"'Erdoğan gitsin de ülke batsın' diyenler..."

Açıklanan son enflasyon rakamlarına ilişkin konuşan Nebati, ilerleyen dönemde enflasyonun kalıcı bir hale gelmesini önleyen tedbirler alınması gerektiğini ifade etti. Umutlu olduğunu kaydeden Bakan Nebati, "Bu kuru bir umut değil. Türkiye, tıpkı pandemi döneminde olduğu gibi bu dönemde de öyle büyük bir netice elde edecek ki hepimiz çok şaşıracağız. İşte bu yüzden eminim. Ülkemizin potansiyelini görmezden gelenler, ülkemizi tanımayanlar, ülkemizi bilmeyenler ya da Erdoğan düşmanlığı ile 'Erdoğan gitsin de ülke batsın.' diyenlerin, düş kırıklığına uğrayacağı bir süreçten geçeceğiz." şeklinde konuştu. 

"Aralıkta düşüş seyri görülecek"

Nebati, büyümeden asla taviz vermediklerini, bu yüzden de enflasyonla mücadelenin biraz zaman aldığını belirtti. Enflasyonla muhakkak mücadele etmeleri gerektiğine işaret eden Nebati, geliştirdikleri yeni sistemlerle bu hususta çaba sarf ettiklerini söyledi. Aralık ayı itibarıyla, enflasyonda baz etkisiyle birlikte düşüş seyri görüleceğini vurgulayan Nebati, şu yorumda bulundu:

"Aralık 2022'de olağanüstü bir durum yaşanmazsa petrol fiyatlarının da düşmesiyle, baz etkisiyle enflasyon düşüş seyrine girecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği şubat ve mart aylarında ise bunu çok daha net bir şekilde hissediyor olacağız. 2023'ün sonu itibarıyla da belli bir düzeye inecek enflasyonu yakalayacağız." 

Kur korumalı mevduat sisteminde biriken paranın 1,1 trilyon TL'yi aştığını kaydeden Nebati, bahse konu enstrüman sayesinde insanların dövize yönelmesini engellediklerini ifade etti.

Yorumlar (0)