Bakan Kirişci: Kapak olsun...

Vahit Kirişci, "Ayçiçeği yağını gündeme getirdiler fakat kısa sürede konuyu kapattık. Şimdi ise sıra şekere geldi ama bizim yeteri kadar şeker stokumuz da depolarımızda. Türkiye'de 'bu yok, o yok' diyenlere de kapak olsun." dedi.

EKONOMİ 16.04.2022, 20:05
Bakan Kirişci: Kapak olsun...

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Bursa Sektör Toplantısı'nda konuştu. 

"2002'de yeni bir sayfa açıldı"

Tarımın bir zamanlar göz ardı edilmeye çabalandığını ve katiyen kabul edilemeyecek bir süreçten geçildiğini ifade eden Kirişci, "2002'den bu yana hükümetimiz, hem hayvansal hem de bitkisel üretim ayağında büyük ve benzersiz destekler vermiştir." dedi. 

"Dünya neye uğradığını şaşırdı"

Gıda arzı güvenliği hususuna değinen Kirişci, şöyle konuştu:

"Tarımın ithalatla ikame edileceğini düşünenlerin ne denli büyük bir yanılgı içinde olduklarını önce salgın, ardından Ukrayna-Rusya arasındaki çatışma ortamı açık açık gösterdi. Parası olan ülkeler bile arz güvenliğini tesis etme hususunda yetersiz kaldı. Dünya neye uğradığını şaşırdı. Herkes gördü ki tarım vazgeçilmez, stratejik bir sektör ve muhakkak Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak kaydıyla Türkiye'yi yönetenlerin bulunurluğa ayrı bir önem vermesi lazım. AK Parti hükümeti bunu da yaptı. Bu hususta hiç kimse bir şey söyleyemez. Salgın ve savaş döneminde tek bir ürünün dahi eksikliği hissedilmedi. Ayçiçeği yağını gündeme getirdiler fakat kısa sürede konuyu kapattık. Şimdi ise sıra şekere geldi ama bizim yeteri kadar şeker stokumuz da depolarımızda."

"Kapak olsun..."

Üreticilere çağrıda bulunan Kirişci, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye'de 'bu yok, o yok' diyenlere de kapak olsun. Türkiye'nin kıymetli tüm üreticileri, yalnızca 85 milyonu doyurmuyor, bu ülkede yaşayan, bize sığınan 5 milyona, ülkemize gelen 50 milyonu aşkın turiste ve bir kısmını da ülke dışına ihraç ederek bu zamana değin tüm çabalarına başarıyla devam ediyor. Bundan böyle de devam edecekler. Biz, çiftçilerimizin her zaman olduğu gibi daha kuvvetli bir şekilde yanlarında bulunacağız ve onları desteklemeyi sürdüreceğiz. Üreticimize 'Sen yeter ki üret.' diyoruz. Onlara hizmet etmek bizim için ibadet seviyesindedir."

Yorumlar (0)