Alışveriş merkezleri kapatılacak mı?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de istekleri göz önünde bulundurularak, alışveriş merkezlerinin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı alındı.

EKONOMİ 19.03.2020, 11:30
Alışveriş merkezleri kapatılacak mı?

Türkiye'de koronavirüs vakalarının artmasının ardından peş peşe yeni gelişmeler yaşanıyor.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından yapılan açıklamada, AYD Yönetimi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın alınacak tedbirleri duyurduğu konuşmasında bulunan "Evinizden çıkmayın" önerisi gereği, halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de istekleri göz önünde bulundurularak alışveriş merkezlerinin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı aldığı kaydedildi. 

Söz konusu açıklamada, alışveriş merkezlerinin açılış-kapanış saatlerinin kamu otoritesi tarafından belirlenmesi nedeniyle bu konudaki kararı acilen bekledikleri ifade edildi. 

Öte yandan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinin etkilerini azaltmak amacıyla açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı önlemler paketi için teşekkür eder, bu süreçte hiçbir çalışanımızın işini kaybetmeyeceğini belirterek, kiracılarımıza da gerekli kolaylıkların sağlanacağını kamuoyu ile paylaşırız." ifadelerine yer verildi. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı konuşmasında, "Mecburiyeti olmayan hiçbir vatandaşımız, tehdit ortadan kalkana kadar, evinden çıkmamalı, kimseyle temas etmemelidir.İşlerine giden vatandaşlarımız, mesai bitimiyle birlikte hemen evlerine dönmeli, kapıdan girer girmez de, kimseyle temas etmeden ilk iş sabunla ellerini, yüzünü yıkamalıdır." demişti. 

Yorumlar (0)