Alibaba, Bekarlar Günü'nde parayı kırdı!

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden Alibaba, "Sevgililer Günü alternatifi" olarak ilan edilen 11 Kasım'da 24 milyar dolarlık satış yaptığını duyurdu.

EKONOMİ 11.11.2019, 15:28
Alibaba, Bekarlar Günü'nde parayı kırdı!

Çin'den çıkan ve kısa bir süre içinde dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Alibaba, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne alternatif olarak ilan edilen 11 Kasım Bekarlar Günü'nün sadece ilk saatlerinde 24 milyar dolarlık satış yaptığını açıkladı. Şirketin tahminlerine göre günün sonundaki satış miktarı, geçtiğimiz yıl elde edilen 30 milyar dolarlık ciroyu bile aşabilir.

Alibaba, 2009 yılından beri çeşitli özel günlerde çok büyük indirimler yapıyor. Bu günlerin arasında Kara Cuma, Siber Pazartesi gibi günler de var.

11 Kasım seçilmesinin sebebi 1'de gizli

Bekarlar Günü ilk kez 1993 yılında kutlanmıştı. Gün, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne protesto amacı taşıyor. Çoğunlukla Güneydoğu Asya'da kutlanan günün 11 Kasım olarak seçilmesinin sebebi, günü belirten tarihin bekarlığı teslim eden 1 sayısından oluşması: 11/11.

Sadece iPhone 11'den 14 milyon dolar!

Alibaba, bu özel gün için ön siparişlerini 3 hafta önceden açmıştı. E-ticaret şirketi, sadece iPhone 11 üzerinden 14 milyon dolarlık bir ciro elde ettiğini açıkladı.

Alibaba'nın Bekarlar Günü'nde yaptığı satış miktarı, Kara Cuma ve Siber Pazartesi günlerinde yapılan satışların toplamından çok daha fazla. Bekarlar Günü kutlamaları, şu ana kadar ABD'de görülmedi fakat içinde ünlü spor markası Nike'nin de bulunduğu bazı şirketler, internet satışlarında belli bir miktarda indirim yapıyor.

Yorumlar (0)