Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne TSE damgası

Türkiye’nin bağımsız enerji politikası adına gerçekleştirilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) Projesi’nde dokümantasyon altyapısı Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından gerçekleştiriliyor.

EKONOMİ 13.03.2021, 14:50 14.03.2021, 09:36
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne TSE damgası

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Akkuyu Nükleer Güç Santrali alanındaki incelemeleri sahanın tamamına hâkim olarak gerçekleştiriyor.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde ilk reaktörünün temeli 2018 yılının Nisan ayında, ikinci reaktörünün temeli ise 2020 yılının yine Nisan ayında atılıştı. Akkuyu’nun üçüncü reaktöründeki çalışmalar da geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in katıldığı törenle başlatılmıştı.

Sahanın tamamında denetim yapılıyor

Türk Standardları Enstitüsü tarafından santral sahasında gerçekleştirilecek uygulamalara yönelik program dâhilinde nükleer güvenlik uzmanlığına sahip teknik ekiple ilgili denetimler, sahanın dört bir yanında yapılıyor.

Uzman sayısı artırıldı

TSE, NGS projesinin başlangıcından itibaren ihtiyaçlar çerçevesinde yeni uzmanları kadroya dahil ediyor.

TSE tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen günlük, haftalık, aylık denetimler ve akabinde hazırlanan raporlar çerçevesinde NDK’ye teknik destek veriliyor.

Rusya’da gözetim denetimleri yapılıyor

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) ait güvenlik ekipmanların imalatının başlamasından sonra Rusya’daki 19 üreticiye ilişkin denetimler yapıldı. 

Yorumlar (0)