Myanmar'da darbe protestolarında 5 kişi daha öldürüldü

Myanmar'da gerçekleşen askeri darbe sonrası ülke genelinde protestolar devam ederken, cunta yönetiminin protestoculara açtığı ateş sonrası 5 kişi daha hayatını kaybetti.

DÜNYA 13.03.2021, 14:52 24.05.2021, 13:47
Myanmar'da darbe protestolarında 5 kişi daha öldürüldü

Myanmar’da 1 Şubat’ta gerçekleşen askeri darbenin yankıları sürüyor. Askeri darbenin ardından çıkan protestolarda cunta, 5 kişinin daha ölümüne neden oldu. 

Protestolar devam ediyor

1 Şubat’ta gerçekleşen darbenin ardından darbe karşıtı halk, meydanlardaki protestolarına devam ediyor. Dün gece saatlerinde, Myanmar’da 1988 yılında güvenlik güçleri tarafından öldürülen Phone Maw’ı anmak isteyen bir grup, oturma eylemi düzenlemek istedi. Bunun üzerine güvenlik ekipleri, eyleme katılanlara ateş açarken, bu müdahale sonrası 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Pyay’da 1, Yangon’da 2 kişi daha öldürüldü

Ayrıca ülkenin farklı bölgelerinde de devam eden protestolarda, Pyay bölgesinde güvenlik güçlerinin ateş açması sonrası 1 kişi, Yangon’da ise 2 kişinin öldürüldüğü açıklandı.

Öğrencilere şiddet

Yangon’da darbeyi protesto etmek isteyen öğrencilerden 3’ünün gözaltına alındığı ve güvenlik güçleri tarafından darp edildiği bildirildi. Öğrencilerin darp edildiği anlar çevredekiler tarafından kaydedilirken, gençlerin sağlık durumu hakkında bilgilendirme yapılmadı.

Sokaklar savaş alanına döndü

Myanmar halkı, karşı çıktığı darbeyle ilgili sosyal medyada da paylaşımlarına devam ederken, paylaşılan görüntülerde ülkenin hemen hemen birçok yerinin savaş alanına döndüğü görüldü. Hem Myanmar halkı hem de başka ülkelerden darbeye karşı tepki gelmesine rağmen, cunta yönetimi bu kararından geri adım atmadı.

Yorumlar (0)