AK Parti'den teklif: Kısa Çalışma Ödeneği'nden herkes faydalanabilecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında 15 maddelik yeni bir teklif oluşturduklarını kaydederek, ''İşini kaybedenlerin desteklenmesi için yeni düzenleme yapıyoruz." açıklamasında bulundu. Söz konusu teklife göre, Kısa Çalışma Ödeneği'nden herkes yararlanabilecek. 

EKONOMİ 14.04.2020, 11:29 14.04.2020, 12:11
AK Parti'den teklif: Kısa Çalışma Ödeneği'nden herkes faydalanabilecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde ekonomiye ilişkin alınan önlemleri içeren kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunduklarını duyurdu. 

Mehmet Muş, 15 maddelik kanun tekliflerinin, vergi istisnaları ile bazı sorumlulukların ve yükümlülüklerin ertelenmesine ilişkin düzenlemeleri kapsadığını ifade etti.

İşini kaybeden ve Kısa Çalışma Ödeneği'nden faydalanamayanların, ücretsiz izne ayrılsalar dahi desteklenmesi için bir düzenleme getirdiklerini duyuran Muş, şunları kaydetti:

"Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunmayan işletmelerin yıllık ilan ve reklam vergileriyle çevre temizlik vergilerinin faaliyette bulunmadıkları dönemde alınmamasını teklif ediyoruz."

"Konutlara ve faaliyetleri durdurulan işyerlerine ilişkin su faturası borçlarının belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebilmesine imkân tanıyoruz, burada yetkiyi belediyelere bırakıyoruz."

"Yeni teklifimiz 15 maddeden oluşuyor. Bugün Meclis'e veriyoruz. "

Yorumlar (0)