ABD'nin ekonomi patronu geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile "verimli" olarak nitelendirilen bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

EKONOMİ 05.08.2019, 19:36
ABD'nin ekonomi patronu geliyor

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Bu görüşme doğrultusunda, Sayın Wilbur Ross'un beraberindeki heyetle birlikte eylül ayının ilk yarısında Türkiye'ye resmî bir ziyaret gerçekleştirmesi konusunda karşılıklı karar aldık." değerlendirmesinde bulundu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugün akşam saatlerinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanı Wilbur Ross ile verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Telefon görüşmesi doğrultusunda, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un beraberindeki heyetle birlikte eylülün ilk yarısında Türkiye'ye resmî bir ziyarette bulunması üzerinde mutabık kaldıklarını söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, şunları bildirdi:

"Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanı Wilbur Ross başkanlığındaki Amerikan heyeti ile birlikte Türkiye ve ABD sektör temsilcilerinin de katılımıyla bir dizi toplantı gerçekleştireceğiz ve sektörler bazında ayrıntılı bir şekilde çalışacağız. Türk-Amerikan iş insanlarının da bu kapsamda bir araya geleceği ziyaret, uzun zamandır üzerinde yoğunlaştığımız ticaret hacmimizin artırılması çalışmalarının somut bir göstergesidir."

Yorumlar (0)