ABD'de tarım dışı istihdam mayısta beklentiyi aştı

ABD'de tarım dışı istihdam mayıs döneminde 190 binlik tahminlere karşılık 339 bin yükseliş gösterdi. Bu noktada işsizlik oranı ise yüzde 3,7'ye çıktı.

EKONOMİ 02.06.2023, 16:30
ABD'de tarım dışı istihdam mayısta beklentiyi aştı

Piyasaların dikkat kesildiği ABD verisi belli oldu. Çalışma Bakanlığı tarafından sağlanan verilerine göre, ABD’de tarım dışı istihdam mayıs döneminde 339 bin yükseliş gösterdi. Tahminler ise yükselişin 190 bin olacağı şeklindeydi.

İşsizlik oranı 3,7’ye çıktı

Geçtiğimiz ay 253 bin şeklinde paylaşılan veri 294 bin düzeyinde revize edildi. İş gücüne katılım oranı mayıs döneminde yüzde 62,6 düzeyinde değişiklik sağlamadı.

İşsizlik oranı yüzde 3,4 oranından yüzde 3,7'ye çıktı. İşsizliğin tahminler bazında yüzde 3,5'e yükseleceği düşünülüyordu.

ABD'de saatlik ücretler mayıs döneminde ​yüzde 0,3 düzeyine indi. Tahminler saatlik ücretlerin yüzde 0,3 yükseleceği yönündeydi.

Son verilere göre, ortalama saatlik ücretlerdeki yıllık artış oranı beklenen seviyeye paralel olarak bir önceki aya kıyasla yüzde 4,4'ten yüzde 4,3'e geriledi. Bu durum, ekonomiye dair beklentileri etkileyebilir.

Bu verilerin açıklanmasının ardından dolar endeksinde hafif bir yükseliş görülürken, altının ons fiyatında ise bir düşüş yaşandı.

Yorumlar (0)