ABD'de 45 milyon kişi işini kaybederken...

Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle 45 milyon kişi işini kaybederken, milyarderler 584 milyar dolar kazandı.

EKONOMİ 29.06.2020, 08:50
ABD'de 45 milyon kişi işini kaybederken...

Amerika Birleşik Devletleri'nde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) (Kovid-19) salgını dolayısıyla 45 milyon insanın işini kaybettiği ancak milyarderlerin tam tersi bir tablo ile 584 milyar dolar kazandığı belirlendi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının gerek can kaybı gerek vaka sayısı bakımından en etkili olduğu ülke Amerika'da halk, pandemi sürecinde ekonomik zorluklara sürüklenirken, zenginlerin ise bu süreçte servetlerine servet kattığı ortaya çıktı.

ABD aslında Büyük Buhran'dan bu yana ekonomik anlamda en zor dönemini yaşıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde, resmî verilere göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının başından bu tarafa 45 milyon kişinin "işsizlik" başvurusu yaptığı belirtildi.

Diğer taraftan Washington DC merkezli Politika Çalışmaları Enstitüsünün Forbes verilerine dayandırarak yayımladığı raporda, 18 Mart-17 Haziran tarihlerinde 614 Amerikan milyarderinin, aynı süreçte toplam 584 milyar dolar kazandığı belirtiliyor.

Yorumlar (0)