25 yıllık kuyumcu uyardı: Aklı olan altınını bozdurmasın!

Altının rekor seviyelere koşmasının ardından altın yatırımı yapan vatandaşlar da kuyumculara koşuyor. Kocaeli'de 25 yıldır kuyumculuk yapan Muharrem Boztürk, yıl sonuna kadar 500 TL'ya altının çıkmasını beklediklerini kaydederek vatandaşların kesinlikle altınları bozdurmaması gerektiğini söyledi.

EKONOMİ 05.08.2020, 23:10
25 yıllık kuyumcu uyardı: Aklı olan altınını bozdurmasın!

Altının rekor seviyelere çıkmasının ardından Kocaeli'de bulunan kuyumcular vatandaşlara 'Aklı olan altınını bozdurmasın' uyarısı yaptı.

Son zamanlarda art arda yükseliş rekoru kıran gram altının fiyatı 477 TL'ye kadar çıkmıştı. 

Fiyatların daima yükselmesinin ardından kuyumcular ise yatırım yapmak isteyen vatandaşların sorularıyla karşı karşıya kalıyor. 

Belirsizlik altının fiyatını daha da yükseltiyor 

Altında gram fiyatın 500 TL seviyesine ulaşacağını düşünen kuyumcularla vatandaşlar altınlarını yastık altında saklayıp bozdurmamaları yönünde uyarılar yapıyor. 

Kocaeli'de 25 senedir kuyumculuk yapan Muharrem Öztürk, dünyada yaşanan gelişmelerin altın fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu söyleyerek belirsizlik ortamının da altının çıkışını beslediğini ifade etti.

2020 sonuna kadar 500 liraya çıkmasını bekliyoruz

Boztürk altının son 1 senede yüzde 100 değer kazandığını kaydederek "2020 sonuna kadar 500 lirayı çok rahatlıkla bekliyoruz." dedi.

"Aklı olan altınını bozdurmasın"

Vatandaşların altınlarını bozdurmak için kesinlikle acele etmemesi gerektiğinin altını çizen Boztürk, "Ülkemizde yastık altı altını dediğimiz yaklaşık yüzde 40-45'lik bir altınımız var. Bu dönem altını bozdurma değil daha çok yatırıma dönük altın alma dönemi. Aklı olan kesinlikle altınını bozdurmasın." dedi.

Yorumlar (0)