10 liraya düşen hamsi balıkçıların umudu oldu!

Kilogramı ortalama 10 TL'den satılan hamsi, balıkçıların umudu haline geldi. 

EKONOMİ 23.11.2020, 17:00 24.11.2020, 17:26
10 liraya düşen hamsi balıkçıların umudu oldu!

Trabzon'da bulunan balıkçılar, hamsi avını hız kesmeden sürdürüyor. Hamsi, 1 Eylül günü denize açılan balıkçıların umudu haline geldi. 

Kış mevsiminde en çok tercih edilen deniz mahsullerinden biri olan hamsi, palamudun ardından tezgâhlara geçti. 

Balıkçılar, palamutta bereketli bir sezon yaşandığını belirterek, hamsi için de verimli bir sezon geçirmeyi umut ediyor. Karadeniz'de hamsi bolluğu yaşanması balıkçıları ve vatandaşları sevindiriyor. 

Trabzon şehir merkezinde yer alan balık pazarında hamsinin, 10-15 TL'ye satıldığı görülüyor. 

"Hamsilerin irileşmesi gerekiyor"

Cem Yazıcı isimli bir balıkçı, yerli hamsinin tezgâhlarda olduğunu ve bir kilosunun ortalama 10 TL'den satışa sunulduğunu ifade etti. 

Palamut sezonunun sona erdiğini belirten Cem Yazıcı, bereketli bir sezonun geride bırakıldığını ve palamut satışlarının iyi olduğunu söyledi. Yazıcı, tezgâhlarda ince hamsinin satıldığını kaydederek, hava sıcaklıklarının biraz daha soğuması ve hamsilerin irileşmesi gerektiğini, derinde bulunan hamsilerin soğuk havayla birlikte su yüzeyine çıktıklarını ve irileştiklerini anlattı. 

"Satışlar iyi"

Mehmet Can Örsaloğlu isimli balıkçı, hamsi satışlarının iyi olduğunu, müşterilerinde de hamsi fiyatlarından hoşnut olduklarını belirtti.

Hamsinin çıkmasının ardından hayatın durduğunu kaydeden Örsaloğlu, hamsiyi "Karadeniz ve Türkiye'nin elması" olarak nitelendirdi. Örsaloğlu, hamsinin bol olduğunu ve bu durumdan memnun olduklarını ifade ederek, hava sıcaklıklarının biraz daha düşmesini beklediklerini söyledi.

"Vitamin açısından zengin"

Hamsinin vitamin açısından zengin olduğuna dikkat çeken Örsaloğlu, bütün balıkların da hamsiyle beslendiğini ifade etti. Örsaloğlu, hamsi bakımından daha da verimli bir sezon dileyerek, yalnızca hamsilerin irileşmesini beklediklerini kaydetti.  

Yorumlar (0)