Ziya Selçuk uzaktan eğitimin detaylarını paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin detaylarını ve uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yaptı.

EĞİTİM 12.03.2020, 19:32 12.03.2020, 21:29
Ziya Selçuk uzaktan eğitimin detaylarını paylaştı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,okulların tatil edilmesine ilİşkin açıklama yaptı. Kararın açıklanmasının ardından YÖK'ten de üniversitelerle ilgili açıklama yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin detaylarını ve uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yaptı.

YÖK açıklama yaptı

YÖK'ten yapılan açıklamada, ''Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak. Koronavirüsün Türkiye'deki seyrine göre bu konu yeniden değerlendirilecek.Üniversitelerde 16 Mart'ta başlayacak tatil süresince online ve uzaktan eğitimle ders yapılmayacak.'' ifadeleri yer aldı.

Uzaktan eğitim nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin detayları ve uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Selçuk'un açıklamasından önemli satırbaşları:

İlk, orta ve liseler 16 Mart'tan itibaren 1 hafta tatil edilecektir. 23 Pazartesi'den itibaren uzaktan eğitim başlayacak.

Ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacak

İnternet üzerinden ve TRT aracılığı ile öğrenciler sunulacak. Uzaktan eğitim ile ilgili olarak tüm ayrıntılar hazır hale getirildi. Eğitim Bilişim Ağı kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi sağlanacaktır.

Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için ne tür tedbirler gerekiyorsa fazlasıyla almış durumdayız. Öğrencilerin sınavları dahil hiçbir şekilde mağdur olmamaları için gereken her türlü senaryolar hazır.

Yorumlar (1)
Süleyman 4 yıl önce
Çok güzel düşünce