YÖK Başkanı Özvar'dan rektörlere çağrı: Tercih yapacak öğrencilere rehberlik sağlamak fevkalade önemlidir

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversite tercih dönemine giren adaylara programların tanıtımları konusunda destek olunması ve rehberlik edilmesi için rektörlere çağrı yaptı.

EĞİTİM 22.07.2023, 11:35 22.07.2023, 11:41
YÖK Başkanı Özvar'dan rektörlere çağrı: Tercih yapacak öğrencilere rehberlik sağlamak fevkalade önemlidir

Konuya ilişkin YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, Özvar, üniversite rektörlerine YKS tercih sürecine ilişkin bir mesaj gönderdi.

‘‘Rehberlik hizmeti öğrencilerin kariyerine ve hayatına katkıda bulunuyor’’

Üniversite tercihi yapacak olan adayların rehberlik ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Özvar, bu kapsamda öğrencilere rehberlik eden, yükseköğretim programlarına ilişkin tanıtım hizmeti sunan üniversitelere ve Milli Eğitim Bakanlığına teşekkürlerini iletti. Özvar, üniversitelerin sağladığı söz konusu bu hizmetlerin, öğrencilerin hayatlarını daha verimli kıldığını ve kariyerlerine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Özvar, mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Öğrencilerimizin, doğru ve bilinçli tercih yaparak potansiyellerini en üst seviyede kullanabilmeleri için tanıtım ve rehberlik hizmetleri vermek fevkalade önemlidir. Adaylara sunacağınız bu hizmetlerin yalnızca sizin programlarınızı değil, başka programları da kapsamasına ayrıca ihtiyaç bulunmaktadır.

Adaylara, yetkisi bulunmayan kişiler tarafından verilen herhangi bir yanlış bilgi ve daha sonra meydana gelebilecek mağduriyetlere engel olmanın en etkili yolu, doğru bilgiler ile sunacağınız bu kamusal hizmet olacaktır. Söz konusu bu bağlamda, rehberlik hizmetinden sorumlu olan bütün aday ve personelin Yükseköğretim Kurulu ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundaki güncel bilgilere danışmalarının önemini de hatırlatmak isterim."

‘‘Tercih döneminde özen göstermenizi bekliyorum’’

Yükseköğretimde öğrenci merkezli bir yaklaşımın benimsenmesinin üniversitelerin de kalitesini artıracağına ve gençlerin geleceğe daha güvenle adım atmalarına yardımcı olacağına dikkat çeken Özvar, "Bu kapsamda, adaylara sunulacak olan mevcut hizmetlerin yeniden gözden geçirilmesi ya da yeni hizmetlerin verilmesi konusunda gerekli planlamaların yapılması için özen göstermenizi bekliyorum. Bu süreç içinde göstereceğiniz çabaların, adaylarımızın doğru tercih yapmalarına katkı sağlayacağına inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)