Paşinyan: Savaş ihtimali yüksek!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, barış anlaşmasının bir an önce imzalanmaması halinde Azerbaycan ile yeni bir savaşın başlaması olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

DÜNYA 22.07.2023, 11:38 Hakan Öksüz
Paşinyan: Savaş ihtimali yüksek!

Azerbaycan ile aralarındaki ilişki hakkında değerlendirmeler yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, yeniden bir savaşın çıkması olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Paşinyan, barış anlaşmasının bir an önce imzalanmaması ve iki ülkenin parlamentolarında onaylanmaması halinde yeni bir savaşın patlak verebileceğini belirtti.

Ermenistan Başbakanı, barış anlaşmasının yapılamamasıyla ilgili Rusya ile Batılı ülkelerin birbirini suçladığını söyledi.

Ermenistan, Azerbaycan'ın 5 maddelik teklifini kabul etmişti

ABD, Rusya ve AB, İkinci Karabağ Savaşı sonrası Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki problemlerin çözülmesi için arabuluculuk rolünü üstleniyor. İlk adımı atan Azerbaycan, 5 maddeden oluşan barış teklifini Ermenistan'a sunmuştu. Maddeleri kabul eden Ermenistan, barış görüşmelerine hazır olduğunu duyurdu. Buna rağmen görüşmelerden sonuç elde edilemedi.

Karabağ ile Ermenistan arasındaki Laçın Koridorunun Azerbaycan tarafından geçici süreliğine kapatılması, bölgedeki tansiyonu yükseltti. 

Yorumlar (0)