YKS tercih işlemleri için uyarı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih işlemlerinin bu gece yarısı sona ereceği uyarısı yapıldı.

EĞİTİM 14.08.2020, 13:31
YKS tercih işlemleri için uyarı!

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanlığı tarafından tertiplenen 2020-YKS'ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) giren adayların, tercihlerini bugün saat 23.59'a kadar yapabileceği, saat 24.00'ü gösterdiğinde panellerin kapanacağı uyarısı yapıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na giren adaylar tercih işlemlerini, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin aşağıda yer alan internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda yapacak. Tercih işlemi, ekranda çıkacak uyarı ile birlikte 24.00'te kapanacak. Adayların tercihleri en son saat 23.59'da alınacak.

Açıklamalar için https://ais.osym.gov.tr

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacağı uyarısında da bulundu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne posta yoluyla gönderilen ya da elden bunulan tercih listelerinin de geçerliliği olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler kabul edilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yaptırabilecek. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek.

Yorumlar (0)