YKS ek yerleştirme sonuçları belli oldu

ÖSYM Başkanı Halis Aygün,YKS ek yerleştirme sonuçlarının belli olduğunu ve adayların sonuçlarını ÖSYM’nin internet ve mobil uygulamasından öğrenebilecekleri açıklamasını yaptı.

EĞİTİM 01.10.2021, 11:14 04.10.2021, 11:06
YKS ek yerleştirme sonuçları belli oldu

Bu sene ilk tercihlerde yerleşemeyen üniversite adaylarının merakla beklediği ek tercih sonuçları açıklandı. Öğrenciler sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM’nin AİS mobil uygulamasından öğrenebilecek. Sonuçların belli olmasıyla da öğrencileri kayıt telaşı sardı. Sonuçların açıklanmasıyla kayıt hakkı kazananlar 4-7 Ekim tarihleri arasında öğrenim görmek istedikleri üniversitelere kaydolabilecekler.

 Ek yerleştirmelerin ardından birçok üniversitede yine boş kontenjanların kalacağı öngörülüyor.

İkinci ek yerleştirme başvuru tarihi henüz belli değil

ÖSYM Başkanı daha önce kendi sosyal medya hesabında ek yerleştirme ilgili geniş bilgi vermişti. Buna göre, birinci ek yerleştirmenin ardından adayların kayıt işlemleri sona erdikten sonra boş kontenjanlar için bir yerleştirme daha yapılacak.

Son yerleştirmede; genel ve birinci ek yerleştirmede kayıt imkanı bulamayan adaylardan TYT puanının en az 140 ve AYT/YDT puanının en az 170 olması koşulu aranacak. Bu koşullara uyan adaylar son yerleştirme için tercih yapabilecek.  

2.yerleştirmenin ne zaman yapılacağına dair ise henüz bir tarih belirlenmedi.

Yorumlar (0)