Türkiye’den, Matematik Olimpiyatları’nda tarihi başarı!

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları’na Türkiye damga vurdu. 31 Avrupa ülkesinin mücadele ettiği önemli organizasyonu 2’inci olarak tamamlayan Türkiye, tarihinin en iyi derecesine erişmiş oldu. 

EĞİTİM 12.04.2022, 10:59 12.04.2022, 17:00
Türkiye’den, Matematik Olimpiyatları’nda tarihi başarı!

Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları, Macaristan’ın Eger şehrinde gerçekleştirildi. 1 hafta süren ve bugün sona eren dev organizasyonda Türkiye’yi temsil eden 4 kız öğrenci, rakiplerini tek tek mağlup ederek madalyaların sahibi oldu. Macaristan’da Türkiye adına ter döken öğrencilere, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından da bu müsabakalar için önemli destekler sağlandı. 

İrem Gülce Yazgan altın madalya kazanarak Türkiye’yi gururlandırdı

Müsabakalarda boy gösteren başarılı öğrenci İrem Gülce Yazgan elde ettiği altın madalya ile tarihi bir başarıyı Türkiye’ye kazandırdı. Bir diğer Türk öğrenciler Sena Başaran ve Melek Güngör ise müsabakaları ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalya elde etti. Türkiye adına bir diğer madalya gururu yaşatan isim ise Cemre Çetin oldu. Çetin, organizasyonda üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazandı. 

Genç öğrencilerin bu başarısı, gelecek adına umut oldu

Toplam puanlara bakıldığında Türkiye, Matematik Olimpiyatları’nı ikinci sırada bitirerek kendi tarihinin bu alandaki en iyi seviyesini yakaladı. 31 Avrupa ülkesi arasından sıyrılarak zirve için mücadele eden Türk gençlerinin bu başarısı, gelecek adına da büyük umutları ve yeni hedefleri beraberinde getirdi. 

Emine Erdoğan’dan kutlama mesajı

Genç öğrencilerin tarihi başarısı sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir kutlama mesajı paylaştı. Türkiye’yi gururlandıran öğrencileri tek tek kutlayan Erdoğan, öğrencilerin organizasyonu ikinci sırada tamamlayarak bu organizasyondaki en yüksek dereceyi Türkiye’ye en büyük başarıyı kazandırdıklarını vurguladı. Erdoğan, “Madalyalarla vatanımıza dönen öğrencilerimizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)