Selçuk: Sınavlar olmazsa eğitim sistemi felç olur!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere yönelik herhangi bir şekilde sınav yapılmaması halinde eğitim sisteminin felç olacağını söyledi. 

EĞİTİM 30.12.2020, 11:47
Selçuk: Sınavlar olmazsa eğitim sistemi felç olur!

Eğitim alanında alınan koronavirüs önlemlerine ilişkin açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu konuda herhangi bir kaygılarının bulunmadığını söyledi. Bakan Selçuk, önceden 100 bin civarında canlı ders yapabilme kapasitesine sahip olduklarını belirterek, şu anda ise 3 milyonu aşkın canlı ders yapabildiklerini ifade etti. 

"Dijital karne uygulamasına geçilecek"

Selçuk, yüz yüze karne dağıtımının mümkün olmadığını çünkü hareketliliği artırmak istemediklerini belirterek, dijital karne uygulamasına geçileceğini kaydetti.

"Yüz yüze eğitim konusunda hazırlık yapılıyor" 

Herhangi bir şekilde sınav yapılmaması durumunda ilerleyen süreçte eğitim sisteminin felç olacağını aktaran Selçuk, 15 Şubat günü hangi sınıf düzeylerinin yüz yüze eğitime geçebileceği konusunda gereken hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Selçuk, bunun için koronavirüsün seyrine ilişkin rakamların takip edilmesi gerektiğini ifade etti. 

"Sınav zamanı tüm önlemler alınacak"

Koronavirüs aşısı sayesinde yüz yüze eğitime geçilebileceğini kaydeden Selçuk, lise öğrencilerine sınav yapılacağı zaman gereken tüm önlemlerin alınacağını, bunun LGS gibi sınavlarda da görüldüğünü belirtti.

Yorumlar (0)