Okullarda yardımcı kaynaklar Kasım ayında ücretsiz dağıtılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bugün yaptığı açıklamada, tüm eğitim kademelerinde ihtiyaç duyulan kaynak kitaplarının kasım ayından itibaren öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılacağını söyledi.

EĞİTİM 21.10.2021, 11:49 22.10.2021, 09:04
Okullarda yardımcı kaynaklar Kasım ayında ücretsiz dağıtılacak

Yeni göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim dünyasında yapılan son çalışmalar ve uygulamalarla ilgili bilgiler verdi.

Özer, AK Parti hükümetlerinin iktidara geldiği zamandan bu yana eğitimde kalitenin artırılmasına yönelik ciddi yatırımlar yapıldığını söyleyerek sözlerine başladı. Bu kapsamda eğitim her kademesinde sorun yaşanan konularla ilgili çalışmalar yapıldığını ve özellikle eğitimde fırsat eşitliğini daha da yaygınlaştırmak için öğrencilerin ders kitaplarına ücretsiz erişimiyle ilgili önemli adımlar atıldığını vurguladı.

Özer, 2003 yılından bu yana toplamda 3 milyar 374 milyon kitabın dağıtıldığını tespit ettiklerini söyleyerek, bundan sonra da bu hizmetin aynen sürdürüleceğini ifade etti.

Gerekli uyarılar yapıldı

Bakanlıkları tarafından yardımcı kaynakların öğrencilere ücretsiz dağıtılması için çalıştıklarına değinen bakan, yardımcı kaynak konusunun kamuoyunda yıllardır tartışılan bir konu olduğunu hatırlattı ve şu anda tüm kaynaklarını bu kitapların hem öğretmenlere hem de öğrencilere ücretsiz olarak ulaştırmak için kullandıklarını belirtti.

Son günlerde özellikle yabancı kaynakların velilere zorla aldırıldığına dair haberlerin basında yer almasına da değinen Özer, il milli eğitim müdürlükleri ve okulların yardımcı kaynak aldırılmaması konusunda uyarıldığını söyledi.

 “Yönerge değişikliği yapıldı”

Yardımcı kaynak konusunda yaptıkları çalışmaları Bakan Özer şöyle anlattı: “2.sınıftan 12.sınıfa kadar bütün sınıflarda ekim ayının ilk haftasında web sitemizden etkinlik kitaplarının fasiküllerine ve LGS ile YKS’deki sınav sorularına kadar birçok nitelikli ve kapsamlı kaynakları öğretmenlerle öğrencilerimizin ücretsiz olarak erişimine açtık. Ayrıca bir yönerge değişikliği de yapıyoruz. Aslında bu uygulamayı uygulamaya geçirdik ama Türkiye genelinde Kasım ayında asıl uygulamamıza geçmiş olacağız.”

 Öğrenciler kaynaklara hem dijital olarak hem basılı olarak erişebilecek

Herhangi bir okul yetkilisinin ve öğretmenin öğrencileri yabancı kaynak alımı ile zorlamasına hakkı olmadığını söyleyen Özer sözlerini şu açıklamalarla bitirdi: “Biz bakanlık olarak öğrencilerimizi destekleme mecburiyetimiz bulunuyor. Bu kaynaklar pandemi süresindeki öğrenme kayıplarını da telafi edecek materyaller olarak da hizmete edecek. Ayrıca her ayın başında bu kaynaklar dijital ortamda erişime açılarak, aynı zamanda da basılı olarak tüm okullara dağıtarak bu kronikleşen problemi çözme adına önemli bir adım atmış olacağız.”

Yorumlar (0)