Meslek liseleri mesaide: Deprem bölgesi için konteyner sınıflar üretiliyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki öğrenciler için üretilen konteyner sınıf ve konteyner tuvaletler hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin 8 ilindeki mesleki ve teknik liseleri tarafından yapılan çalışmaların sürdüğünü kaydeden Özer, deprem bölgesine gönderilen konteyner sınıf ve konteyner tuvalet sayısını açıkladı.

EĞİTİM 04.03.2023, 11:35 Hakan Öksüz
Meslek liseleri mesaide: Deprem bölgesi için konteyner sınıflar üretiliyor

Deprem bölgesinde yıkılan veya hasar gören okul binaları nedeniyle öğrencilerin durumu merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremzede öğrenciler için yurt genelindeki mesleki ve teknik liseler tarafından gerçekleştirilen konteyner sınıf üretiminin devam ettiğini duyurdu. 

Milli Eğitim Bakanlığı, meslek liselerindeki öğrencileri ve öğretmenlerin depremin ardından battaniye, soba, uyku tulumu ve hijyen malzemeleri ürettiğini hatırlattı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre deprem bölgelerinde kullanılacak konteyner sınıfların üretimi Mersin, İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep ve Konya'daki mesleki ve teknik Anadolu liselerinde gerçekleştirilecek. 

"138 konteyner sınıf gönderildi, 210'u üretim aşamasında"

Toplamda 12 lisede yürütülecek çalışmalar neticesinde güneş enerjisi santrali bulunan 1200 konteyner sınıfın üretileceği vurgulandı. Bunlardan 348'inin üretim sürecinin başladığını kaydeden Bakan Özer, "Şimdiye kadar üretilen 138 konteyner sınıf, deprem bölgesine gönderildi. 210 konteyner sınıfın inşa aşaması sürüyor." dedi.

"Seyyar tuvalet üretimi de yapılıyor"

300 konteyner sınıf üretme amacıyla yola çıkan Gaziantep Şehitkamil Şehit Serdal Şakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin çalışmalara başladığını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bir yandan da seyyar tuvalet üretimi yapılıyor. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında gerçekleştirilen çalışmalarla üretilen 130 seyyar tuvalet, tırlara konularak deprem bölgesine yollandı." ifadelerini kullandı.

8 ildeki meslek liselerinde çalışmalar sürüyor

Pandemi döneminde solunum cihazı, tek kullanımlık önlük ve dezenfektan üreten meslek liselerinin toplumun ihtiyaçlarına göre çalışmalar yürüttüğüne vurgu yapan Bakan Özer, "Meslek liseleri kara gün dostudur. 8 ilde bulunan 12 meslek lisesinde konteyner sınıf üretim çalışmaları yapılıyor. Afetzede kardeşlerinin ihtiyaçlarını karşılıyorlar." dedi.

Konteyner sınıf üretimi yapan meslek liseleri

  • Bursa Kestel Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL),
  • Konya Kılıçarslan BİST MTAL, 
  • Konya Mehmet Tuza Pakpen MTAL, 
  • Antalya Kepez Şehit Özcan Şenol MTAL, 
  • Ankara Sincan Fatih MTAL, 
  • Mersin Akdeniz Mersin MTAL,
  • Mersin Toroslar Atatürk MTAL,
  • İzmir Ödemiş MTAL,
  • Üsküdar Haydarpaşa MTAL,
  • Şişli Zincirlikuyu İSOV MTAL.

 

Yorumlar (0)