MEB'den "Türkiye'nin Otomobili"ne süper destek!

"Türkiye'nin Otomobili"ne her kesimden destek geldi. Şimdiye kadar gelen destekler arasında tek sürdürülebilirlik çözümü MEB'den geldi. MEB, Türkiye'nin Otomobili'ne nitelikli iş gücü desteği sağlayacak. MEB'in de tercihi Bursa oldu.

EĞİTİM 04.01.2020, 13:40
MEB'den "Türkiye'nin Otomobili"ne süper destek!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ihtiyaç duyulacak teknik eleman yetiştirmek üzere ilk kez motorlu araçlar teknolojisi alanında "elektrikli araçlar dalı" açacaklarını açıkladı. Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu amaçla Bursa Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini seçtik. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibarıyla bu alana ilk öğrencilerimizi alacağız" dedi.

1

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin Otomobili'nin üretiminde ihtiyaç duyulacak teknik elemanın yetiştirilmesi için ilk kez motorlu araçlar teknolojisi alanında "elektrikli araçlar dalı" açılacağı müjdesini verdi.

Millî Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin Otomobili için teknik eleman desteğini müjdeledi.

"Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm toplumumuzun heyecanını biz de paylaşıyoruz." ifadesini kullanan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'nin Otomobili'ni üretecek nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için süratle çalışmaların başladığını ilan etti.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak mesleki ve teknik eğitimi yeniden yapılandırırken Türkiye'nin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduklarını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu kapsamda çok sayıda yeni projeyi son bir yılda başarılı şekilde uygulamaya koyduklarını söyledi.

ASELSAN gibi...

Savunma sanayi alanında ihtiyaç duyulan teknik eleman ihtiyacını karşılamak üzere ASELSAN ile Ankara'da istihdam garantili ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kurulduğunu, mesleki ve teknik eğitimde ilk kez yüzde 1'lik dilimden öğrenci alındığını hatırlatan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, benzer şekilde otomotiv, endüstri, biyoteknoloji, uzay-havacılık ve saatçilik sektörü gibi pek çok alanda kullanılan ve ileri teknolojinin temelini oluşturan mikromekanik alanında istihdam garantili mesleki eğitim verilmeye de ilk kez 150 yıllık Bursa Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde başlandığını kaydetti.

Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetişecek

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu açıklamayı yaptı:

"Kırıkkale'de Makina ve Kimya Endüstri Kurumu ile savunma sanayine yönelik yeni bir mesleki ve teknik Anadolu lisesi kuruyoruz. Yerli otomobil projesine de üretimin yapılacağı Bursa'da ihtiyaç duyulacak teknik eleman yetiştirmek üzere ilk kez motorlu araçlar teknolojisi alanında elektrikli araçlar dalı açacağız. Bu amaçla Bursa Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini seçtik. Bakan Yardımcım Mahmut Özer’in koordinasyonunda Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz çalışmalarına başladı. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibarıyla bu alana ilk öğrencilerimizi alacağız."

Sınavla öğrenci alınacak 

Millî Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, "elektrikli araçlar dalı", "Türkiye'nin Otomobili" projesinde ihtiyaç duyulan teknik elemanın yetiştirilmesi amacıyla fabrikanın kurulacağı Bursa'da eğitim veren Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde motorlu araçlar teknolojisi alanında ilk kez açılacak.

Öğretmenlerin eğitimi verilecek

Kısa sürede müfredatı oluşturulacak "elektrikli araçlar alan programı" doğrultusunda öğretmen eğitimleri gerçekleştirilecek ve bu alana gelecek eğitim öğretim yılında LGS (Liselere Geçis Sistemi) kapsamında sınavla öğrenci alınacak.

Öğrencilere neler öğretilecek?

Elektrikli araçlar dalında öğrencilere hibrit araçlar, elektrikli araçlar, hidrojenle çalışan araçlar, pil teknolojisi, elektrikli motorlar, sensörler, görüntü işleme, led teknolojisi, CCTV (Kapalı Devre Kamera Sistemleri), mekanik sistemleri, şarj istasyonları teknolojisi, elektroliz teknolojileri ile ilgili yetkinlikler kazandırılacak.

Yorumlar (0)