Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Başkanlığına getirildi 

Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararına göre Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özvar, YÖK Başkanlığına getirildi. 

EĞİTİM 30.07.2021, 06:58 31.07.2021, 09:26
Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Başkanlığına getirildi 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararına göre Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Başkanı ilan edildi. Eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. Yekta Saraç, 2014 senesinden bu yana YÖK Başkanlığı yapıyordu. 



Erol Özvar kimdir? 

İktisat ve iktisat tarihi profesörü olan Özvar, 1966 senesinde İstanbul’da doğdu. 1989 senesinde Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü lisans eğitimini tamamladıktan sonra aynı üniversite iktisat tarihi alanında yüksek lisans ve doktora yaptı. 

Pek çok dilde yayınlanmış çalışmalarından biri olan “Osmanlı Maliyesinde Malikane Uygulaması” isimli kitap, Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezi tarafından 2005 senesinde en iyi eser ödülü aldı.  



Özvar, 2009-2012 senelerinde Harvar Üniversitesi Orta Doğu Araştırmaları Merkezi’nde ve Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Araştırmaları Programı’nda ziyaretçi öğretim üyesi olarak görevler yaptı.  

Mehmet Genç ile birlikte hazırladıkları “Osmanlı Maliyesi: Kurumlar ve Bütçeler” isimli 2 ciltlik seri ise 2013 Uluslararası Halil İnalcık Tarih Ödülü kazandı. Bir dönem Türk Tarih Kurumu ve Uluslararası İktisat Tarihi Kurumu’nda bilim kurulu üyeliklerinde bulunan Özvar şu anda Uluslararası Türkiye’nin Sosyal ve Ekonomik Tarih Birliği’nin idare kurul üyesidir. 

Yorumlar (0)