LGS’de benzer soru iddialarına Ziya Selçuk’tan yanıt

Liselere Giriş Sınavı’nda bir yayınevinin kitapçığında bulunan soruya benzer soru sorulduğu iddialarına ilişkin Ziya Selçuk’tan açıklama geldi.

EĞİTİM 08.06.2021, 11:06
LGS’de benzer soru iddialarına Ziya Selçuk’tan yanıt

Geçtiğimiz pazar günü yapılan Liselere Giriş Sınavı’nda öncesinde yayınlanan sorulara yer verildiğine ilişkin bir iddia ortaya atıldı.

Dolaşan iddialara ilişkin MEB Bakanı Ziya Selçuk’tan açıklama geldi.

“Yayınladığımız sorulara sadece 3 soru benziyor”

Ziya Selçuk, eğitim danışmanı Sadık Gültekin’e konuşarak, “Sene içerisinde örnek soruları her ay yayınladık. Yalnızca 3 soru öncesinde yayınladığımız sorulara benziyor.” şeklinde konuştu.

Selçuk, bunlardan başka benzer soru olmadığını ifade ederek, “Her kim bunu iddia ediyorsa ispatlamalı.” ifadelerini kullandı.

“Kimseden soru almayız ve yayınlamayız”

Ortalıkta dolaşan iddiaların ispatının olmadığını söyleyen Selçuk, “Ortada somut bir delil bulunmuyor. Biz kimseden soru almayız, kimsenin de sorusunu yayımlamayız.” dedi.

CHP’den Ziya Selçuk’a soru önergesi

Bununla beraber Cumhuriyet Halk Partisi Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı ve Bursa vekili Lale Karabıyık, konuya ilişkin Ziya Selçuk’un cevaplaması için bir soru önergesi verdi.

CHP Bursa vekili Lale Karabıyık

Lale Karabıyık’ın Ziya Selçuk’a sormuş olduğu sorular şu şekilde:

2021 yılı Liselere Giriş Sınavı sorularının bir yayınevindeki kitapçık ile ortaklık gösterdiğini ilişkin iddialar doğru mudur?

Kaç soru, hangi alanlarda bahsi geçen yayınevinin kitapçığıyla paralellik içindedir?

2021 yılı LGS soruları öncesinde bir alanda yayımlanmış mıdır?

Yorumlar (0)