LGS ve YKS müfredatı belli oldu!

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) dâhilindeki merkezi sınav ile YKS'de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) adayların bütün müfredattan sorumlu olacağı ifade edildi. 

EĞİTİM 02.12.2020, 10:10 02.12.2020, 17:10
LGS ve YKS müfredatı belli oldu!

Öğrenciler, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) dâhilindeki merkezi sınav ile YKS'de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) bütün müfredattan sorumlu olacak. Söz konusu gelişmeye ilişkin açıklama MEB'den (Milli Eğitim Bakanlığı) geldi.

Açıklamada, LGS (Liselere Geçiş Sistemi) dâhilindeki merkezi sınav ile YKS'nin (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) kapsamında herhangi bir değişiklik yapılmadığı ifade edildi. 

Söz konusu sürece ilişkin ilerleyen günlerde kritik bir değişiklik yaşanması halinde konunun yeniden ele alınabileceği aktarılan açıklamada, öğrencilere sınavlara hazırlık döneminde gereken kaynakların sunulacağı bildirildi.

Açıklamada, öğrencilerin tüm gereksinimlerinin karşılanacağına dikkat çekilerek, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından kaynak desteklerinin artırılacağı kaydedildi.

Aylık olarak örnek soru kitapçıklarının yayımlanacağı belirtilen açıklamada, 2021 senesinde 8'nci sınıf öğrencileri için aylık çalışma fasiküllerinin yayımlanacağı ifade edildi.

Açıklamada, öğrencilerin kaynak destekleri ile örnek soru kitapçıklarının takibini sıkı bir şekilde yapmaları önerildi. 

LGS ne zaman yapılacak?

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) dâhilindeki merkezi sınav, 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Hangi sınavlar ertelendi?

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ertelenen sınavları duyurmuştu. Söz konusu duyuruda, 5 Aralık ve 6 Aralık günlerinde düzenlenecek olan açık öğretim okulu ve açık öğretim lisesi sınavlarının ertelendiği ifade edilmişti. Ayrıca, MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavının da ertelendiği kaydedilmişti. Sınavların hangi tarihlere ertelendiğine dair bir bilgiye yer verilmemişti.

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) de dün yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ertelenen sınavları duyurmuştu. ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, ertelenen sınavlar şu şekilde açıklamıştı:

- DHBT, 

- YDUS,

- DİB-MBSTS, 

- e-YDS/13,

- DUS-STS Diş Hekimliği, 

- YÖKDİL/2,

-  ALES/2.

Yorumlar (0)