KPSS'ye yetişemeyen adaylar sınava alınmadı

KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu bugün saat 10.15 itibari ile başladı. '15 dakika' kuralı nedeniyle saat 10.00'dan sonra adaylar, sınav binalarına alınmadı. Geç kalan adaylar ise ellerinde sınav belgeleri ve nüfus cüzdanlarıyla okul önünde kalakaldılar. Sınava yetişemeyen adaylar büyük üzüntü yaşadı.

EĞİTİM 23.07.2023, 11:28 24.07.2023, 13:19
KPSS'ye yetişemeyen adaylar sınava alınmadı

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) kapsamında Genel Yetenek-Genel Kültür Eğitim Bilimleri oturumları bugün gerçekleştiriliyor.

Saat 10.00’da kapılar kapatıldı

A Grubu ve Öğretmenlik Genel Kültür- Genel Yetenek oturumu bugün saat 10.15'te başlarken, sıvan binasına giriş kapıları saat 10.00'da görevliler tarafından kapatıldı.

Sınav giriş belgesi ile birlikte sınava gireceği okula gelen adaylar, üzerleri aranarak tek tek salona alındı. Aileler ise okul çevresinde çocuklarını heyecanla beklemeye devam etti.

Görevliler sınav saati konusunda adayları uyardı

Sınavın yapılacağı binalara erken saatte gelen adaylar ve aileler ise binaların önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Saat 10.00'a yaklaştığı esnada ise görevliler sınava çok kısa bir süre kaldığını söyledi ve adayları içeri girmeleri konusunda uyardı.

Kapıların kapanmasına dakikalar kala sınava yetişen adaylar ise koşarak binadan içeri girmeyi başardı. Saatler 10.00'u gösterdiğinde ise bina kapıları kapandı ve içeriye hiç kimse alınmadı.

1 dakikayla sınavı kaçırdı

Kayseri Refika Küçükçalık Ortaokulu'nda KPSS’ye girecek olan bir kişi, bina kapıları kapandıktan 1 dakika sonra sınav yerine geldi fakat görevliler tarafından sınava alınmadı. Görevlileri ikna etmek için bir süre konuşan aday, okula alınmayınca binadan ayrıldı.

Sivas'ta sınava geç kalan aday binaya alınmadı

Aynı manzara Sivas’ta da vardı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (SCÜ) Kapıların kapanmasıyla birlikte 1 dakika geç kalan adaylar içeriye alınmadı. Okulun yanlışlıkla Edebiyat Fakültesi binasının kapısında beklediğini söyleyen bir aday ise uzun süre ısrar etmesine rağmen ekipler tarafından içeriye alınmadı.

Yorumlar (0)