İngilizler çocuklarını okula göndermek istemiyor!

Gelecek hafta okulların açılacağı İngiltere'de halk çocuklarını okula göndermeyi düşünmüyor. İngiltere Başbakanı Johnson ise ailelere, "Lütfen çocuklarınızı okula gönderin" çağrısı yapıyor.

EĞİTİM 24.08.2020, 14:42
İngilizler çocuklarını okula göndermek istemiyor!

İngiltere'de yapılan araştırmalar, basının ailelere yönelik sorulara aldıkları cevaplar, önümüzdeki hafta açılacak okullara İngilizlerin çocuklarını göndermeyeceğini ortaya koydu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına rağmen ebeveynlerden "İngiltere'de gelecek hafta okulların yeniden açıldığında çocuklarını göndermeleri" çağrısında bulundu.

Yazılı açıklama yapan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, eğitim kurumlarının yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı güvenli bir şekilde yeniden açmanın ahlaki bir vazife olduğunu ve yaz boyunca bunun için çalıştıklarını belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda uzmanların tavsiyelerine göre adım attıklarını kaydeden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, okulda koronavriüs (Covid-19) kapma riskinin çok düşük olduğunu, gelişimi, sağlığı ve refahı açısından çocukların okuldan uzaklaşmaması gerektiğini ve okuldan uzak olmanın çok daha zararlı olduğunu vurguladı.

Velilere seslenen İngiltere Başbakanı Boris Johnson, çocuklarının öğrenmeleri ve arkadaşlarıyla olmaları için sınıflara dönmelerinin hayati derecede kıymetli olduğununun altını çizdi.

Çocuklarda koronavirüsten ölüm oranı

İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda ve Galler Kamu Sağlığı Başkan veya Başkan yardımcılarının beyanatlarında da "ilk veya ortaokul çağındaki çocukların yeni tip koronavirüsten (Covid-19) hayatlarını kaybetme riskinin son derece düşük" olduğuna dair araştırmalara vurgu yapıldığı görüldü.

5 ile 14 yaş arasındakilerin yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybetme oranının milyonda 14 olduğunu kaydedilen araştırmada, bu ölüm oranlarının da çoğunun mevsimsel grip enfeksiyonundan daha düşük olduğu ifade edildi.

Yorumlar (0)