ALES başvuruları alınıyor

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) adayları için son başvuru tarihi 12 Ekim.

EĞİTİM 01.10.2020, 11:03 02.10.2020, 15:23
ALES başvuruları alınıyor

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) başvurularının başladığı bildirildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının resmî web sayfasında yer verilen açıklamada, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) adaylarının 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak ALES'e başvurularının bugün itibarıyla başladığı ve son tarihin 12 Ekim olduğu bildirildi.

Açıklamada başvuruların elektronik ortamda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığının aşağıdaki internet sayfasından ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından yapabilecek.

https://ais.osym.gov.tr >>>

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) başvuruları ile ilgili önemli bir hatırlatmada bulunan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, başvuru sırasında adaylardan Sağlık Bakanlığının uygulaması olan HES (Hayat Eve Sığar) kodu bilgisi alınacağını bildirdi.

ALES adaylarının, internet üzerinden sınava başvuru işlemlerine geçmeden ya da başvuru merkezlerine gitmeden önce HES (Hayat Eve Sığar) kodunu almış olmaları gerekiyor. ALES adayları, HES uygulama kodunun nasıl edinileceğine dair bilgiye Sağlık Bakanlığının aşağıdaki internet adresinden ulaşabiliyor.

https://hayatevesigar.saglik.gov.tr >>>

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) dair detaylı bilgi, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin web sayfasındaki 2020-ALES Kılavuzu'nda bulunuyor.

https://www.osym.gov.tr/TR,19295/2020-ales1-kilavuz-ve-basvuru-bilgileri.html >>>

Yorumlar (0)