Zenginlikte Trump'ı bile geçti!

Hong Konglu bir aile tarafından Pensilvanya Üniversitesi'nden yeni mezun olan 24 yaşındaki oğullarına hediye olarak şirketlerinin 3,88 milyar dolarlık hissesi devredildi. Eric Tse, ABD Başkanı Donald Trump, ünlü yönetmen Steven Spielberg ve Starbucks'un kurucusu Howard Schultz'u geçerek dünyanın en zenginlerinden biri oldu. 

DÜNYA 25.10.2019, 14:46
Zenginlikte Trump'ı bile geçti!

ABD'de Pensilvanya Üniversitesi'nden yeni mezun olan Eric'in Tse'nin anne ve babası, Çin ilaç devi Sino Biopharmaceutical'in İcra Kurulu'nda yer alıyor. Şirketten salı günü yapılan açıklamada, hisselerin beşte birinin bedelsiz olarak Eric Tse'ye devredildiği bildirildi.

Söz konusu açıklamada, "Tse'nin gazeteler ve diğer kuruluşların oluşturduğu zenginler listesine kendi adıyla değil ailesi adına girmek için çaba harcayacağı" ifade edildi.

Lüks bir yaşam tarzı var

ABD basını, şirket açıklamasındaki "düşük profilli bir yaşam" imasına rağmen Tse'nin Instagram hesabındaki paylaşımlarının farklı bir portre çizdiğini vurguladı. Bu paylaşımlar, sık sık dünya sosyetesinin önde gelen kişileri ve Çinli siyasetçilerle görüşen Tse'nin lüks bir yaşam tarzı olduğunu gösteriyor.

Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna ve ABD'li mankenler Bella Hadid ve Lily Aldridge ile birlikte partilere katılan, Monaco Prensesi Charlene ile havuz başında, NBA yıldızlarıyla basketbol sahalarında pozlar veren, Venedik'te Bulgari'nin partisine çağrılan Tse, Fransız Alpleri'nde kayak yapıyor ve Bahamalar'da yunuslarla yüzüyor.

"Bendeki potansiyeli gördüler"

Ailesinin en az beş şirketinin yönetim kurulunda direktör olarak görünen ve yılda 500 bin dolar maaşa sahip olan Eric Tse, mezun olduğu okulun dergisindeki röportajında, şunları söyledi:

"Ailem ve büyüklerim bendeki potansiyeli gördü ve hiçbir karşılık beklemeden bana yardım etti. Daha 19 yaşındayken etrafıma nasıl pozitif enerji yayabilirim diye düşünüyordum." 

Yorumlar (0)