Zelenskiy: Zor bir kış bizi bekliyor, hava savunma sistemine ihtiyacımız var

İspanya'nın Granada şehrinde düzenlenen 3. Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) toplantısına katılan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus güçlerin saldırılarına karşı hava savunma sistemi yardım talebini bir kez daha yineledi.

DÜNYA 05.10.2023, 13:45
Zelenskiy: Zor bir kış bizi bekliyor, hava savunma sistemine ihtiyacımız var

Granada'dadaki AST toplantı salonuna girişte basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Zelenskiy, "Çok zor bir kış dönemi bizi bekliyor. Kış mevsimi boyunca Rusya tarafından gerçekleştirilen çok sayıda saldırıya maruz kalacağız. Rusya, Avrupa kıtası için açıkca bir tehdit olacak. Bundan dolayı da mümkün oldukça çok hava savunma sistemi ilr füzeye ihtiyacımız var." dedi.

‘‘ABD Başkanı Biden, bizi destekliyor’’

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ayrıca ABD iç siyasetindeki gelişmelerle ilgili kendisine yöneltilen bir soruya "ABD Başkanı (Joe) Biden ile gerçekleştirdiğim görüşmemde bizi yüzde 100 desteklediğini dile getirmişti. ABD'de Kongrenin her iki tarafı da bizi açıkça destekliyor. Fakat seçim dönemlerinin her zaman karışık olduğunu da biliyorum" şeklinde yanıt verdi.

AST toplantısında Ukrayna’ya destek mesajı

Öte yandan ülkesinde organize edilen AST toplantısına ev sahipliği yapan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, bugünkü toplantılarda Ukrayna devletine destek ve birlik mesajı vermeye devam edeceklerini ayrıca Zelenskiy ile ikili görüşme gerçekleştireceklerini açıkladı.

Granada'da bir gün sürecek olan AST toplantısına 27 Avrupa Birliği (AB) üyesi ile 17 Avrupa ülkesinin lideri de katılıyor.

Yorumlar (0)