Zelenskiy: Donetsk tam bir cehennem

Volodimir Zelenskiy, Rusya Federasyonu'na karşı savaşın sürdüğü Donetsk'teki çatışmalara dair, "Orası tam anlamıyla bir cehennem." yorumunda bulundu.

DÜNYA 13.11.2022, 01:00 14.11.2022, 08:09
Zelenskiy: Donetsk tam bir cehennem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Telegram kanalı üzerinde paylaştığı video mesajda, Ukrayna-Rusya Savaşı ile ilgili son gelişmeleri yorumladı.

"60'ı aşkın yerleşim biriminde kontrolü ele aldık"

Ukrayna ordusunun, Rus birliklerinin çekildiği Herson kentine girdiğini, halkın Ukrayna askerlerini çok büyük bir mutlulukla karşıladığını kaydeden Zelenskiy, "Bugün hep beraber bir mutluluğu yaşıyoruz. Herson'daki halkımızın Ukraynalı askerlerle karşılaşması görüntülerini an itibarıyla seyretmemiş bir kişi dahi kaldı mı bilmiyorum." diye konuştu.

Ukrayna lideri, "Bu akşam itibarıyla savunma kuvvetleri Herson bölgesinin 60'ı aşkın yerleşim biriminde kontrolü eline aldı. Polis güvenlik önlemlerine başladı." dedi. 

Rus birliklerinin çekilmesinin ardından bölgede çok fazla miktarda mermi, patlamamış mayın ve diğer mühimmatların olduğuna işaret eden Zelenskiy, uzmanlarca mayın temizleme faaliyetlerinin başlatıldığını kaydetti.

Donetsk'teki son durumu bildirdi

Ukrayna'da savaşın sürdüğü cephe hatlarından Donetsk'te en sıcak çatışmaların devam ettiğini belirten Zelenskiy, "Orası tam anlamıyla bir cehennem. Orada her geçen gün son derece ağır çatışmalar yaşanıyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)