"Zamanımı Brexit'le harcamak bana acı veriyor"

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma sürecini "zaman ve enerji kaybı" olarak niteledi.

DÜNYA 22.10.2019, 11:31
"Zamanımı Brexit'le harcamak bana acı veriyor"

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Salı günü Avrupa Parlamentosu'nda bir konuşma yaptı. Juncker, Avrupa Parlamentosu'ndaki parlamenterlere, Brexit teklifinin İngiliz Parlamentosu'nda onaylanmasından sonra Avrupa Parlamenterleri tarafından da onaylanması gerektiğini söyledi.

"Westminster'ı çok yakından takip etmemiz gerekiyor. İngiltere'nin anlaşmayı onaylamasından önce bizim onaylamamız mümkün değil, hayal bile edilemez. Önce Londra, sonra Brüksel ve Strasbourg anlaşmayı onaylayacaktır" diyen Juncker, Brexit sürecinin kendisinin Komisyon başkanlığına etkisi hakkında da konuştu.

"Zamanımı Brexit'le harcamak bana acı veriyor"

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, "Bu görevin böylesi büyük bir kısmını, 'Avrupa vatandaşları için ne yapabiliriz' diye düşünüp çalışmak yerine Brexit'le harcamak bana acı veriyor. Bu süreç tamamıyla bir zaman ve vakit kaybı" diyerek Brexit sürecini eleştirdi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk da Avrupa Parlamentosu'nda bir konuşma yaptı. Parlamenterlere konuşan Tusk, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un süreci uzatma mektubunu Avrupa Birliği liderleriyle görüştüğünü söyledi. "Anlaşmasız Brexit bizim tercihimiz olmayacak" diyen Tusk, AB liderleriyle birlikte bir karara varacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)