Yabancı ekonomistler TCMB'den faiz indirimi bekliyor!

Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasında (TCMB) 24 Ekim'de gerçekleştirilecek olan toplantıda politika faizinde indirim bekliyor. 

EKONOMİ 22.10.2019, 11:30
Yabancı ekonomistler TCMB'den faiz indirimi bekliyor!

TCMB Para Politikası Kurulu, geçen ay politika faizini 325 baz puan düşürmüş, yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye çekmişti.

Yabancı ekonomistler neler söyledi?

Ekonomistler, enflasyonun tek haneye düştüğünü vurguladı ve enflasyonun düşüş eğilimiyle göstermesinden dolayı TCMB'nin faiz indirimlerine devam edebileceğini belirtti. 

Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell'a göre, Suriye'deki durum TL'yi daha az etkileyecek ve ateşkes kararının ardından TL'nin istikrarlı kalması durumunda, TCMB'nin bu hafta gerçekleştireceği Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısında politika faizi 200-250 baz puan düşürülerek yüzde 14,50-14,00 düzeyine çekebilir.

Rendell, enflasyondaki düşüşün devam edeceği öngörüsünde bulundu. Ayrıca, politika faiz oranının yıl sonunda yüzde 12-13 düzeyine düşebileceğini belirtti.

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey de, TCMB'nin politika faiz oranını, 200 baz puan indirerek yüzde 14,50'ye çekebileceğini belirtti. 

Tuvey, enflasyonun Eylül ayında tek haneye gerilediğini, diğer yandan ABD'nin Türkiye'ye uygulaması öngörülen yaptırım riskinin de zayıfladığını vurguladı. Tuvey'e göre, bu haftalık 200 baz puanlık indirimi, 2020'nin ilk aylarında 200 baz puanlık bir indirim takip edebilir. 

Yorumlar (0)