Yunanların skandal paylaşımı yalan çıktı!

Yunan savaş uçağının Türk savaş gemisine kilitlendiğine yönelik küstah paylaşımın yalan olduğu öğrenildi. Türk askerî kaynakları, görüntülerin kendi gemileriyle eğitim yaparken çekildiğini ve söz konusu iddiaların kesinlikle yanlış olduğunu bildirdi. 

DÜNYA 09.12.2019, 11:20
Yunanların skandal paylaşımı yalan çıktı!

Yunan savaş uçağının Ege Denizi üzerinde kendi halinde seyreden Türk savaş gemisine kilitlendiğine yönelik skandal paylaşımın yalan olduğu ortaya çıktı. İddianın kesinlikle doğru olmadığını belirten Türk askerî kaynakları, söz konusu paylaşımı Yunan tarafının "algı operasyonu" olarak nitelendirdi. 

"Eğitim" modunu gösteriyor

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Türk askerî kaynakları, bu görüntülerin kendi gemileriyle eğitim yaptıkları sırada çekildiğini, ayrıca görüntülerin de teknik olarak "harp" ya da "kilitlenme" modu değil "eğitim" modunu gösterdiğini ifade etti. 

Görüntülerin kasım ayı ortalarında çekildiğini bildiren kaynaklar, mesafenin 25 mil civarında olabileceğini aktardı. 

Diğer yandan, kaynaklar pilot kokpitinde çekilen bu görüntünün Yunan basınına verilmesini "ilginç" olarak değerlendirdi. Söz konusu görüntü, kontrol ve disiplin zayıflığı olarak nitelendirildi.

"Türkler bu dilden anlar"

Yunan pilot, Türk savaş gemisine kilitlendiğini iddia ettiği görüntüleri bir gazeteci aracılığıyla sosyal medyadan duyurmuştu. 

Yunan gazeteci, Türk gemisinin üzerinden Fransız yapımı Mirage 2000 model bir savaş uçağıyla uçan Yunan pilotun, gemiyi bombalamak üzere kilitlendiği anları paylaştığını ileri sürmüştü. 

Yunan savaş pilotu, paylaşımında, ''Türkler bu dilden anlar'' şeklinde küstah bir ifadeye yer vermişti. 

Yorumlar (0)