Yunanistan'da 'göçmen krizi' grevi!

Yunanistan'daki Midilli, Sakız ve Sisam adalarında, "göçmen krizi" nedeniyle kamu kurumları greve gitti, dükkanlar da açılmadı.

DÜNYA 22.01.2020, 19:06
Yunanistan'da 'göçmen krizi' grevi!

Midilli'de belediye başkanı, eski milletvekilleri ve üst düzey bürokratların da yer aldığı yaklaşık 10 bin kişi, adanın merkezinde bir araya geldi, Ege ve Ada Politikası Genel Sekreterliğine yürüdü.

Hükümetin ve AB'nin politikalarını protesto eden eylemciler, "adalarımız bize ait", "adalarımızı geri istiyoruz" yazılı pankartlar taşıdı.

Eylemde konuşan Midilli Belediye Başkanı Stratis Kitelis, "Buraya bir mesaj göndermek için toplandık. Tek başımıza değiliz. Sesimiz, başbakan ve diğer yetkililere kadar ulaşacak" dedi.

Adanın eski haline dönmesini istediklerini kaydeden Kitelis, "Adalardaki yoğunluğun acilen azaltılmasını, sivil toplum kuruluşlarının kontrol altına alınmasını istiyoruz. Deniz sınırlarımızın korunmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Benzer gösterilerin yarın başkent Atina'da da yapılacağı tahmin ediliyor.

Yaklaşık 18 bin düzensiz göçmen çadırlarda yaşıyor

Ülkelerinden kaçarak Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria kampına sığınan binlerce düzensiz göçmen zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor.

Yaklaşık 18 bin düzensiz göçmen, yağmur ve soğuk havaya rağmen yazlık çadırlarda uyumak zorunda kalıyor.

Yorumlar (0)